Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc face apel la suspendarea execuţiilor în Anul Jubiliar al Milostivirii

papa francisc

Papa Francisc a făcut apel duminică la oamenii politici catolici aflaţi la putere în ţări în care pedeapsa cu moartea este în vigoare să suspende execuţiile în timpul Anului Jubiliar al Milostivirii, informează agenţia France Presse. 

Capul Bisericii Catolice a adresat această cerere ca parte a unui apel mai larg la un "consens internaţional" pentru abolirea pedepsei capitale. Sanctitatea Sa nu a făcut nicio referire precisă la un teritoriu sau la un stat anume. 

"Societatea modernă are capacitatea de a pedepsi în mod eficient crimele fără să facă să dispară într-o manieră definitivă posibilitatea răscumpărării pentru cei care le-au comis", a declarat papa în timpul audienţei sale săptămânale. 

"Porunca 'să nu ucizi' este absolută şi se aplică în acelaşi timp 'nevinovaţilor' şi 'vinovaţilor' ", a adăugat el, subliniind că şi un criminal are dreptul inviolabil la viaţă, care este un dar de la Dumnezeu. 

"Fac apel la liderii de conştiinţă astfel încât să putem ajunge la un consens internaţional cu privire la abolirea pedepsei cu moartea (...) Şi sugerez ca cei care sunt catolici să facă un gest curajos şi exemplar asigurându-se că nici un prizonier condamnat nu va fi executat în Anul sfânt al Milostivirii", a spus Papa Francisc. 

Cele mai multe ţări a căror populaţie este majoritar catolică au abolit deja pedeapsa capitală sau au suspendat aplicarea acesteia. 

Apelul papei Francisc este de natură să fie stânjenitor pentru guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, un catolic devotat şi susţinător fervent al pedepsei cu moartea într-un stat unde au avut loc trei din cele şapte decizii de pedepse capitale care au fost luate în SUA de la începutul anului, comentează AFP. 

De asemenea, papa Francisc l-a criticat în mod public încă o dată pe favoritul la învestitura republicană din cursa pentru Casa Albă, Donald Trump. Suveranul Pontif a declarat că îl consideră pe Trump 'necreştin' din cauza poziţiilor sale tranşante cu privire la imigraţie. De asemenea, miliardarul a promis în decembrie anul trecut că, dacă va deveni preşedinte al SUA, va fi în favoarea unei aplicări mai extinse a pedepsei cu moartea.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.