Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc i-a adus un ultim omagiu cardinalului George Pell: 'L-a urmat pe Dumnezeu cu perseverenţă chiar şi în vremuri de încercare'

George Pell

Papa Francisc i-a adus un omagiu miercuri cardinalului australian George Pell, care a decedat marţi la vârsta de 81 de ani, pentru perseverenţa de care a dat dovadă în vremuri grele de încercare, o referire la momentul în care Pell a petrecut mai mult de un an în închisoare pentru acuzaţii de abuzuri sexuale înainte de a fi achitat pe deplin în acest dosar în 2020, relatează Reuters.

Într-un mesaj în limba italiană transmis decanului Colegiul Cardinalilor, papa Francisc i-a mulţumit, de asemenea, cardinalului Pell, care a deţinut funcţia de ministru al economiei al Sfântului Scaun, pentru că a pus bazele reformei economice la Vatican cu "determinare şi înţelepciune", potrivit Agerpres.

În mesajul său către decan, cardinalul italian Giovanni Battista Re, papa Francisc a afirmat că a fost întristat de vestea decesului brusc al cardinalului Pell.

Francisc l-a numit pe Pell un "servitor credincios care, fără să ezite, l-a urmat pe Dumnezeu cu perseverenţă chiar şi în vremuri de încercare".

Cardinalul australian George Pell, unul dintre principalii conservatori din cadrul Bisericii Romano-Catolice şi fost oficial de rang înalt la Vatican, a murit marţi seara într-un spital din Roma din cauza unor complicaţii cardiace survenite în urma unei intervenţii chirugicale la şold.

O curte de apel din Australia a anulat în 2020 condamnarea lui Pell pentru agresiuni sexuale săvârşite împotriva a doi băieţi de cor în anii 1990.

După achitare, Pell a fost eliberat din închisoarea unde a fost încarcerat timp de 13 luni, la finalul unui proces care a vizat cel mai înalt oficial din cadrul Bisericii Catolice acuzat de abuzuri sexuale.

A locuit la Roma după achitare şi a avut mai multe întâlniri cu papa Francisc. Pell asista deseori la liturghiile celebrate de suveranul pontif, iar papa Francisc l-a apreciat public după revenirea la Vatican.

În ziua achitării lui Pell în 2020, papa Francisc a dedicat slujba de dimineaţă tuturor celor care suferă în urma unor condamnări nedrepte, pe care le-a comparat cu persecuţiile îndurate de Iisus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.