Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, în centrul unui scandal - Gestul care a aprins spiritele între catolici: 'Dacă nu vrei să fii Vicar al lui Hristos, pleacă de acolo' / VIDEO

facebook.com
Papa Francisc

Papa Francisc aprinde spiritele după ce a fost filmat refuzând amuzat pelerinilor care îngenunchează gestul de a-i săruta inelul papal, arată Reuters, conform Mediafax.

Papa Francisc a vizitat luni un altar catolic din Loreto și a fost surprins în imaginile filmate în timp ce își retrăgea în mod repetat mâna dreaptă în fața celor care încercau să îi sărute inelul.

Imaginile au devenit virale, iar gestul înaltului ierarh a intrat foarte repede în confruntarea dintre catolicii conservatori și cei progresiști.

LOVITURĂ de teatru: Şeful Inspecţiei Judiciare dezvăluie cum a apărut, de fapt, protocolul cu SRI

LifeSiteNews, o platformă online catolică conservatoare, care a criticat de mai multe ori poziția Papei, a numit întâmlarea ”tulburătoare”, publicând o istorie a ceea ce se numește ”Inelul pescarului”, purtat de papă și a semnificației acestuia.

Un alt site, Rorate Caeli, preferat de tradiționaliștii catolici, a transmis pe Twitter mesajul “Francisc, dacă nu vrei să fii Vicar al lui Hristos, pleacă de acolo!”.

În schimb biograful papal Austen Ivereigh a explicat gestul suveranului pontif: “Se asigură că interacționează cu el nu cu un vestigiu sacu. El este Vicar al lui Hristos, nu un împărat roman”.

”Era și vremea să dispară cu totul sărutul inelului episcopal. E ridicol și nu are nimic de-a face cu tradiția. E ceva împrumutat de la monarhii. Mare parte din fastul care îi înconjoară pe episcopi ar trebui să dispară”, a notat online și preotul iezuit Russell Pollitt.

Mai mulți observatori de la Vatican au remarcat faptul că nici Papa Benedict, predecesorul lui Francisc, considerat un simbol al conservatorilor, nici Ioan Paul II-lea nu agreau obiceiul sărutării mâinii, cel puțin atunci când era vorba de cozi lungi de credincioși.

Vaticanul nu a dat o explicație oficială gestului făcut de Francisc, dar o sursă din apropierea papei a fost citat spunând că sărutul inelului papei ”uneori îi place, alteori, nu. E simplu”, ar fi spus acesta care este citat ca ”amuzat” de reacțiile apărute, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.