Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc îşi exprimă solidaritatea cu catolicii din Ţara Sfântă cu patru zile înainte de Paşte

Profimedia
papa francisc

Papa Francisc şi-a exprimat miercuri solidaritatea cu catolicii din Ţara Sfântă, odată cu apropierea Paştelui, la puţin timp după ce s-a întâlnit cu doi activişti în favoarea păcii - unul israelian şi unul palestinian - îndoliaţi de conflictul israeliano-palestinian. relatează AFP.

”Sunt aproape de voi, în diversele voastre rituri (...), mai ales de cei care, în acest moment dificil, suferă cel mai dureros din cauza dramei absurde a războiului”, scrie Papa argentinian într-o scrisoare publicată de Vatican.

Cu patru zile înainte de Paşte, care comemorează moartea şi învierea lui Cristos, la catolici, Jorge Bergoglio, în vârstă de 87 de ani, care a fost în Ţara Sfântă în 2014, îşi exprimă susţinerea faţă de ”copii cărora li se refuză viitorul”, ”cei care plâng şi suferă”, ”cei încearcaţi angoasă şi disperare”.

”Fraţi şi surori, vreau să vă spun: nu sunteţi singuri, iar noi nu vă vom lăsa singuri”, dă asigurări iezuitul argentinian, care cere neîncetat un armistiţiu şi eliberarea ostaticilor de la atacul Hamas de la 7 octombrie şi începutul bombardamentelor israeliene în Fâşia Gaza.

Fâşia Gaza - în care majoritatea celor 2,4 milioane de locuitori este musulmană - are aproximativ 1.000 de creştini, cei mai mulţi dintre ei ortodocşi, în timp ce numărul catolicilor în Israel şi teritoriile palestiniene este estimat la aproximativ 200.000.

Miercuri dimineaţa, Papa şi-a exprimat apropierea faţă de doi taţi şi activişti în favoarea păcii, unul israelian, celălalt palestinian, care şi-au pierdut amândoi fiica în conflictul israeliano-palestinian.

”Putem trăi în pace fără să ne omorâm unii pe alţii, însă fără ocupaţie, fără opresiune, egali”, a declarat presei Bassam Aramin, originar in Ierihon, în Cisiordania, a cărui fiică în vârstă de zece ani a fost ucisă în faţa şcolii în care învăţa de către un militar israelian în 2007.

Prietenul său, Rami Elhanan, care şi-a pierdut fiica adolescentă într-un atentat sinucigaş al Hamas la Ierusalim în 1997, a declarat că Papa a fost ”profund mişcat” de acţiunile lor în favoarea păcii prin intermediul unei asociaţii care acţionează în favoarea unui dialog între palestinieni şi israelieni.

”Cred că susţinerea Papei răsună în întreaga lume. El înţelege că această baie de sânge nu duce nicăieri, că dreptul legitim la apărare nu dă dreptul la răzbunare”, a declarat Elhanan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.