Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, la încheierea 'maratonului' de rugăciune pentru încetarea pandemiei

vaticannews.va
Papa Francisc

Luni, 31 mai 2021, papa Francisc a condus la ora 18.00 rugăciunea rozariului în Grădinile Vaticanului. În ultima zi a lunii mai, dedicată de pietatea creștină Fecioarei Maria, papa a încheiat, practic, ”maratonul” de rugăciune a rozariului, început pe 1 mai și continuat zilnic de treizeci de sanctuare din lumea întreagă, pentru a cere de la Dumnezeu încetarea pandemiei. Inițiativa religioasă a fost organizată de Consiliul pontifical pentru promovarea noii evanghelizări.

Cetatea Vaticanului – Adrian Dancă

01 iunie 2021 – Vatican News. ”La încheierea acestui maraton de rugăciune pentru a cere încetarea pandemiei și deplina reluare a vieții pastorale și sociale, mă bucur să mulțumesc în mod special Departamentului pentru noua evanghelizare și celor treizeci de sanctuare care, pe parcursul acestei luni, s-au alternat în animarea rugăciunii rozariului sub prezidiul respectivilor episcopi”: a spus papa Francisc în seara de luni, 31 mai a.c., la încheierea rugăciunii rozariului din Grădinile Vaticanului, scrie vaticannews.va.

În fața unei reproduceri în ulei a icoanei ”Fecioara Maria care dezleagă nodurile” (”Knotenlöserin”), al cărei original se află în dieceza de Augsburg, în Germania, s-au adunat în lumina caldă a unei seri de mai câteva sute de credincioși, din Roma și din Viterbo, respectând restricțiile sanitare valabile pentru această fază a pandemiei.

Rugăciunea a fost transmisă pe canalul Youtube Vatican News, iar în timpul transmisiunii se puteau vedea, în legătură directă, grupuri de credincioși adunați în mai multe sanctuare din Paraguay, Scoția, Italia, Germania, Franța și Spania. Dar acestea erau doar câteva din cele treizeci de sanctuare de pe toate continentele care s-au alternat în fiecare zi a lunii mai, preluând și predând mai departe în mod simbolic ”ștafeta” unui maraton spiritual cu rozariul în mână și în case.

Papa Francisc: ”Am văzut o mare participare în rândul poporului lui Dumnezeu care, prin mijloacele de comunicare și strădania atâtor sanctuare presărate în lumea largă, a ajuns la milioane de persoane care, cu o singură voce, au înălțat rugăciunea lor către Sfânta Maică a lui Dumnezeu. Să continuăm a cere Domnului să ocrotească lumea întreagă de pandemie și, cât mai curând, să fie dată tuturor, fără niciun fel de excludere, posibilitatea de a se pune la adăpost cu ajutorul vaccinului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.