Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc: 'Medicii care refuză practicarea avorturilor dau dovadă de un gest de loialitate faţă de profesia lor'

vaticannews
papa francisc

Papa Francisc a apărat joi "obiecţia de conştiinţă" în rândul personalului medical în cazul practicării avorturilor, considerându-l un "gest de loialitate" faţă de profesia lor şi chiar "o denunţare a nedreptăţii", într-un discurs pronunţat în faţa participanţilor la o reuniune a Societăţii Italiene de Farmacie Spitalicească, relatează EFE.

Papa a profitat de ocazie pentru a-şi reitera refuzul faţă de avort. "Ştiţi că asupra acestui aspect sunt foarte clar: este vorba de omucidere şi nu ne este permis să devenim complici", a spus el.

Sfântul părinte a explicat că a fi în slujba vieţii omului este principalul scop al personalului medical, iar obiecţia de conştiinţă invocată de unii dintre ei în cazul avorturilor nu este o lipsă de loialitate, ci dimpotrivă, "un gest de loialitate faţă de profesia lor, dacă are la bază motivaţii valide".

El a adăugat că datoria lor este de a fi aproape de situaţiile concrete, mai ales faţă de femei, "astfel încât să nu ajungă să se gândească la o soluţie prin avort, pentru că, în realitate, nu aceasta este soluţia".

Papa a subliniat, de altă parte, importanţa existenţei unui sistem naţional de sănătate publică, care să fie "un element esenţial pentru a garanta binele comun şi creşterea socială a unei ţări", potrivit Agerpres.ro.

Sfântul părinte a reiterat că "strategiile sanitare, îndreptate spre realizarea justiţiei şi a binelui comun, trebuie să fie sustenabile din punct de vedere economic şi etic".

În acest sens, "criteriile de gestiune şi cele financiare nu sunt unicul element de luat în considerare", a spus papa, îndemnându-i pe farmacişti "să fie cumpătaţi cu resursele pe care le gestionează, astfel încât cultura rebutului să nu le afecteze profesia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.