Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc reia audiențele generale în Aula Paul al VI-lea din Vatican

Vatican Media
Papa Francisc masca

După pauza estivă din luna iulie, miercuri, 4 august, cu începere de la ora locală 9.15, papa Francisc reia prezidarea audiențelor generale săptămânale, din zilele de miercuri, în Aula Paul al VI-lea din Vatican, potrivit vaticannews.va.

După cum se obișnuiește, audiențele generale au fost suspendate în luna iulie, pentru a-i îngădui pontifului o perioadă de odihnă. În acest an, perioada de pauză a coincis cu convalescența papei Francisc, după intervenția chirurgicală la colon, din 4 iulie, efectuată la Spitalul „Gemelli” din Roma.

La exact o lună după operație, Sfântul Părinte reia activitatea obișnuită din zilele de miercuri, audiența generală din 4 august desfășurându-se în Aula Paul al VI-lea, din Vatican.

Chiar dacă a fost în convalescență, papa Francisc s-a rugat în fiecare duminică, împreună cu credincioșii, rugăciunea antifonului marian “Angelus”, inclusiv în duminica succesivă intervenției chirurgicale, când a rostit rugăciunea “Îngerul Domnului” de la un balcon al Spitalului „Gemelli”.

La ultima audiență generală, din 30 iunie, care a avut loc în Curtea „San Damaso”, din Vatican, papa a continuat ciclul catehezelor început cu o săptămână mai devreme, dedicat Scrisorii sfântului apostol Paul către Galateni. Pontiful s-a oprit îndeosebi asupra “planului de mântuire” pregătit de Domnul pentru fiecare om: harul său, a spus, “schimbă inimile, schimbă viața, ne face să vedem noi căi”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.