Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc şi-a dat acceptul asupra emisiunii filatelice dedicată vizitei apostolice a Sanctităţii Sale în România

Papa Francisc alături de reprezentanții instituților de securitate din România.

O delegaţie din România a fost prezentă miercuri la Audienţa Generală a Papei Francisc, ocazie cu care reprezentanţi ai Romfilatelia şi cei ai Oficiului Filatelic şi Numismatic de la Vatican i-au prezentat Sfântului Părinte macheta emisiunii filatelice comune România-Vatican dedicată călătoriei apostolice a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, care va fi pusă în circulaţie pe 31 mai 2019, prima zi a vizitei apostolice, se arată într-un comunicat al Ambasadei Romaniei pe lângă Sfântul Scaun, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lăsată în afara Guvernului de Klaus Iohannis, Olguța Vasilescu sare la șeful statului! ‘În ciuda blocajelor’

Papa Francisc a exprimat mulţumiri şi aprecieri pentru această iniţiativă şi a transmis faptul că aşteaptă cu nerăbdare să vină în România.

Din delegaţie au făcut parte Laura Elena Chiorean, secretar general al Ministerului Afacerilor Externe al României şi vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Cristina Popescu, director general al Romfilatelia împreună cu alţi reprezentanţi ai acestei instituţii, membrii "Cvartetului Transilvan", însoţiţi de ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Liviu-Petru Zăpîrţan, şi alţi membri ai Ambasadei.

Citește și: Ruptură se mărește! Decizia Vioricăi Dăncilă care îl va enerva peste măsură pe Liviu Dragnea

La finalul Audienţei Generale, Papa a trecut şi a salutat delegaţia română, momentul oferind ocazia unui scurt dialog între secretarul general al MAE şi Papa Francisc. Laura Chiorean i-a mulţumit Papei pentru atenţia acordată delegaţiei române, exprimând bucuria şi emoţia cu care Sfântul Părinte este aşteptat în România şi responsabilitatea cu care autorităţile române pregătesc vizita apostolică.

Papa Francisc a salutat "Cvartetul Transilvan" şi a binecuvântat vioara lui George Enescu.

Citește și: SURSE Lovitură pentru Klaus Iohannis, înainte de alegeri! Mișcarea făcută de #Rezist

În seara zilei de 22 mai 2019 va avea loc un Concert de Gală susţinut de "Cvartetul Transilvan" în onoarea călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, organizat de Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun în cunoscuta Biserică "Trinita dei Monti" din centrul istoric al Romei, în prezenţa reprezentanţilor Sfântului Scaun şi corpului diplomatic acreditat la Vatican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.