Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, somat de victimele abuzurilor sexuale comise de unii clerici catolici: au cerut 'toleranţă zero' împotriva abuzurilor

Mediafax
papa francisc

Papa Francisc, somat de victimele abuzurilor sexuale comise de unii clerici catolici: 'toleranţă zero' împotriva abuzurilor

Un mic grup al victimelor abuzurilor unor clerici catolici, alături de avocaţi, i-au solicitat miercuri papei Francisc să impună o politică de "toleranţă zero" împotriva abuzurilor sexuale, după ce au făcut un pelerinaj de şase zile spre Roma, purtând o cruce de lemn de mari dimensiuni, transmite Reuters, informeză Agerpres.

Cei 10 bărbaţi şi femei au străbătut pe jos 130 de kilometri de-a lungul ultimului segment al drumului medieval Via Francigena care leagă Canterbury, Anglia, de Roma, înaintea unui important summit ce se va desfăşura săptămâna viitoare la Vatican cu privire la viitorul Bisericii Catolice.

Pelerinajul "arată hotărârea supravieţuitorilor de a-i transmite un mesaj papei Francisc (...) că trebuie să existe o lege universală a bisericii de toleranţă zero" faţă de astfel de cazuri, a declarat avocatul american Timothy Law, co-fondator al organizaţiei Ending Clergy Abuse (ECA). "Orice mai puţin de atât nu este adecvat", a adăugat el.

Context

Scandalurile cu privire la abuzurile sexuale comise de unii membri ai clerului catolic au afectat puternic reputaţia Bisericii Catolice şi au reprezentat o importantă provocare pentru papa Francisc.

Timothy Law a precizat că ECA doreşte ca Francisc să impună excluderea imediată a preoţilor suspectaţi de comiterea unor abuzuri, îndepărtarea din biserică a episcopilor ce se fac vinovaţi de acoperirea acestor scandaluri, precum şi raportarea obligatorie a acestor abuzuri autorităţilor civile şi nu celor clericale.

Francisc a promis "toleranţă zero" în relaţie cu abuzurile comise de unii clerici, dar criticii săi susţin că reformele pe care le-a iniţiat nu au ajuns suficient de departe şi au fost adoptate în mod inegal de bisericile catolice naţionale.

Vaticanul găzduieşte în perioada 4 - 29 octombrie o întrunire a episcopilor din întreaga lume în care vor fi abordate subiecte cu privire la viitorul Bisericii Catolice, precum oferirea unui rol mai important în cadrul bisericii pentru femei şi abordarea faţă de comunitatea LGBTQ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.