Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc trage un semnal de alarmă după violenţele împotriva imigranţilor în urma atacului armat din Italia asupra unor imigranţi africani

instagram
papa francisc

Papa Francisc a făcut apel către catolici să reflecteze asupra cauzelor violenţelor împotriva imigranţilor, în timpul postului Paştelui. Discursul Papei vine la câteva zile după un atac armat asupra unor imigranţi africani, scrie Reuters. În mesajul său adresat creştinilor înainte de începerea postului, Papa Francisc a avertizat că “bunăvoinţa care vine din interiorul nostru ar putea să dispară”.

De asemenea, suveranul pontif a precizat că o asemenea atitudine “ar putea duce la violenţe împotriva oricărei persoane pe care o vedem ca pe o ameninţare la adresa convingerilor proprii: copilul nenăscut, bătrânii şi infirmii, migranţii …” Sâmbătă, Italia a fost zguduită atunci când un neo-nazist a împuşcat şi rănit şase imigranţi africani în timp ce conducea prin centrul oraşului Macerata. Incidentul are loc cu o lună înainte de alegerile de pe 4 martie.

Papa Francisc, care a devenit recunoscut pentru apărarea imigranţior, a făcut legătura dintre soarta lor şi alte două probleme de care este preocupat: mediul înconjurător şi dezarmarea. “Pământul este otrăvit şi neglijat din cauza lipsei de interes sau a intereselor meschine. Mările, poluate şi ele, acoperă rămăşiţele nenumăratelor victime ale migraţiei forţate”, a spus el, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.