Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc va fi externat vineri, la nouă zile după intervenţia chirurgicală (Vatican)

Vatican News
Papa Francisc

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, internat la Roma din 7 iunie după o intervenţie chirurgicală abdominală, va părăsi spitalul vineri dimineaţă, a anunţat joi Vaticanul, relatează AFP.

La recomandarea echipei medicale şi după o evoluţie clinică constantă, papa argentinian va părăsi spitalul Gemelli "mâine dimineaţă, vineri 16 iunie", a declarat directorul serviciului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat.

"Personalul medical a informat că papa Francisc s-a odihnit bine peste noapte. Evoluţia clinică este constantă. Analizele de sânge sunt normale", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Papa Francisc a vizitat joi dimineaţă secţia de oncologie pediatrică şi neurochirurgie pediatrică, iar unii dintre tinerii pacienţi i-au înmânat scrisori, desene şi mesaje de recuperare rapidă.

În fotografiile publicate de Vatican, papa Francisc poate fi văzut într-un scaun cu rotile salutând pacienţii şi personalul pe holurile spitalului.

Miercuri seara suveranul pontif a luat cina cu personalul care l-a asistat de la operaţie, iar joi dimineaţa el a primit vizita echipei medicale formate din chirurgi şi personal medical care au participat la intervenţia sa chirurgicală.

Suveranul pontif a fost operat pe 7 iunie la spitalul Gemelli din Roma sub anestezie generală pentru absorbirea unor "aderenţe" dureroase de pe peretele abdominal, consecinţe ale operaţiei sale la colon din iulie 2021.

Operat la plămâni la vârsta de 21 de ani, afectat de probleme la şolduri şi genunchi, papa Francisc este nevoit deseori să-şi modifice agenda din cauza problemelor de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.