Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa își cere iertare în numele Bisericii

papa

Basilica Sfântul Pavel din afara zidurilor este decorată cu mozaicuri bizantine, dovedind influentele reciproce dintre bisericile creștine de-a lungul secolelor.

Papa Francisc, mai-marele Bisericii Catolice, și-a cerut iertare pentru diviziunile dintre creștini, descrise ca o „rană deschisă în Trupul lui Cristos” și pentru comportamentele contrare Evangheliei avute de catolici față de alți creștini. Scuzele au fost făcute sub forma unei rugăciuni în timpul celebrării ecumenice a convertirii Sfântului Pavel, care a avut loc în Basilica Sfântul Pavel din afara zidurilor.

„Cerem mai întâi iertare pentru păcatul diviziunilor noastre, ce sunt o rană în Trupul lui Cristos. Ca Episcop al Romei și Păstor al Bisericii Catolice, invoc milostivirea și iertarea pentru comportamentele neevanghelice avute de unii catolici față de creștinii altor Biserici”, a spus Papa, citat de Radio Vatican, ediția română.

Celebrarea are loc la finalul la încheierea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor. Au participat Mitropolitul Ghenadie, reprezentat al Patriarhatului ecumenic, și reverendul David Moxon, reprezentant personal la Roma al Arhiepiscopului de Canterbury.

„Dincolo de diferențele care ne separă încă, recunoaștem cu bucurie că la originea vieții creștine există întotdeauna o chemare al cărei autor este Dumnezeu însuși”, a spus pontiful, citat de aceeași sursă.

Agenția Reuters interpretează gestul Papei și ca o pregătire pentru vizita în Lund (Suedia) unde se vor marca 500 de ani de la începutul [tooltip text="Reformei" gravity="nw"]Mișcare religioasă de la începutul sec. XVI în Germania, răspândită în cea mai mare parte a Europei, care a susținut principiul mântuirii prin credință, secularizarea averilor clerului, simplificarea ierarhiei și cultului catolic și introducerea limbilor naționale în serviciile de cult (DEX 2009),[/tooltip].

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.