Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paraclisul Catedralei Naționale își serbează hramul principal

basilica.ro
hram paraclis

Paraclisul Catedralei Naționale și-a serbat luni hramul principal: „Învierea Domnului”. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, care a îndemnat credincioșii la împlinirea binelui prin harul Învierii: „Bucuria Învierii Domnului este cea mai prezentă în viața și în activitatea Bisericii”, scrie Basilica.ro.

Prin Învierea Sa, „răul este pironit și desființat de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Care dăruiește Apostolilor, ce vor lucra prin Duhul Sfânt, odată cu pogorârea Duhului Sfânt și întemeierea Bisericii, taina pe care El a lucrat-o”, a spus ierarhul în omilia sa.

„Ne rugăm lui Dumnezeu în această zi binecuvântată, a doua zi de Paști, să adie asupra sufletelor noastre adiere de înviere, adică să aducă acel entuziasm care să ajute la împlinirea binelui, la lucrarea binelui în viața și ființa dumneavoastră și la lucrarea binelui în jurul dumneavoastră – față de aproapele și în societatea noastră, care are nevoie de multă îndrumare și de mult bine”, a continuat el.

„Or, prin rugăciunea și prin acțiunile noastre, care suntem bine înrădăcinați în adevărurile veșnice ale Evangheliei, putem să ajutăm și pe cei care sunt necunoscători, sau pe cei care sunt îndepărtați sau chiar răzvrătiți din diverse motive”, a menționat episcopul vicar patriarhal.

„Să ne rugăm lui Dumnezeu ca și ei să se apropie de valorile spirituale ale Evangheliei, și ei să cunoască pe Dumnezeu, și ei să simtă adierea Duhului Sfânt în inima lor și, în același timp, lucrarea binelui”, a mai spus el în încheierea omiliei sale.

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a mai vorbit și despre Catedrala Națională, spunând că această lucrare „este o chemare și o adiere de Înviere către neamul nostru”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.