Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parada militară pentru soldaţii căzuţi în Afganistan stârneşte controverse în Germania

finanzaonline.com
germania alegeri

Spectacolul militarilor cu torţe defilând în faţa clădirii Reichstag din Berlin pentru a-i comemora pe germanii căzuţi în Afganistan a provocat o controversă joi, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Mulţi comentatori au comparat ceremonia de miercuri seara, care a marcat încheierea angajamentului de 20 de ani al Germaniei în Afganistan, cu paradele din era nazistă, în timp ce alţii au apreciat că festivitatea a fost cât se poate de potrivită.

Politiciana ecologistă Jutta Ditfurth l-a citat pe artistul Max Liebermann, care a trăit începuturile regimului nazist din Germania, transmiţând pe Twitter: "Atunci când germanii ridică torţele, mi se întoarce stomacul pe dos".

Mai mult, ea a denunţat parada de miercuri seara ca ilustrând "militarizarea societăţii".

La rândul său, politiciana Sevim Dagdelen, din formaţiunea de stânga Die Linke, a amintit de decesele din rândul civililor înregistrate alături de cele ale celor 59 de militari germani care au murit în Afganistan şi a întrebat retoric tot pe Twitter: "ce este de sărbătorit prin această mascaradă militaristă?".

În schimb, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, de la Partidul Liberal Democrat (FDP), a afirmat că ceremonia a fost una adecvată şi s-a desfăşurat "în singurul loc potrivit - în faţa parlamentului".

Şi Omid Nouripour, purtător de cuvânt pentru afaceri externe al Verzilor germani, a descris parada ca fiind "binevenită, demnă de respect şi emoţionantă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.