Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paradisul natural al arhipelagului Cap Verde, vândut la găleată: Explozia imobiliară de pe insulă consumă nisipul plajelor

Dacă ceva poate fi valorificat, poate fi și furat. Este o regulă nescrisă, valabilă nu doar la noi, ci și în alte părți ale globului. Paradisul natural al arhipelagului Cap Verde se pierde, puțin câte puțin. Se scurge, de fapt, printre degetele hoților de nisip, potrivit tvr.ro.

Așa se numesc cei care au făcut o afacere din transportul găleților pline de pe plajă, în curțile marilor fabrici de materiale de construcții. E o afacere ilegală, dar toată lumea închide ochii și așa a ajuns ecosistemul să fie total dezechilibrat.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă bomba! Dorește închisoare pe viață pentru aceste persoane

Pe zeci de kilometri, plaja a ajuns un fel de carieră în aer liber. Zilnic, localnicii vin să scormonească fundul marii cu mâinile, ore în șir. Localnicii le numesc "hoațe de nisip".

Găleată cu găleată, prețioasa încărcătura de nisip vulcanic e luată de pe plajă și transportată pe cap, zeci de kilometri. Activitatea rezervată exclusiv femeilor e complet ilegală, dar poliția nu a făcut niciodată vreo anchetă.

Citește și: SURSE De ce și-ar fi executat, de fapt, Viorica Dăncilă omul – Informații EXCLUSIVE despre demiterea lui Remus Borza

Cumpărătorii iau această materie primă la preț de nimic. Pentru un camion care se umple în 3 săptămâni de muncă, plătesc 100 de euro. Încărcătura se transformă de regulă în ciment. Pe această insulă, asistăm la o explozie imobiliară fără precedent.

Nisipul de pe plajă dispare văzând cu ochii. Au de suferit și pescarii: în ultimii 10 ani, capturile s-au redus la jumătate.Unii peşti depun icrele în nisip. Dar acum

Citește și: SURSE De ce și-ar fi executat, de fapt, Viorica Dăncilă omul – Informații EXCLUSIVE despre demiterea lui Remus Borza

nu a mai rămas niciunul, s-au dus să se înmulţească în altă parte, iar pescarii mai prind nimic.

Consecințele sunt dezastruoase pentru mediu. Nu mai există barieră naturală între apă și munte, iar localnicii se văd lipsiți de principalele resurse din arhipelag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.