Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Paradisul vostru, mizeria noastră'. Unele dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru români nu mai vor să primească turişti

time out
tenerife

Unele dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru români nu mai vor să primească turişti. Cel puţin o parte dintre localnici sunt din ce în ce mai vocali împotriva valului de vizitatori din oraşele lor.

Cea mai recentă campanie a început în Tenerife luna aceasta, când insula de vacanță a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume după ce o serie de mesaje graffiti au fost puse pe ziduri și clădiri, pe care scria "turiști, pleacaţi acasă", "paradisul vostru, mizeria noastră" și "salariul mediu în Insulele Canare este de 1.200 de euro", informează Antena3 CNN.

Localnicii din Tenerife sunt furioși că turiștii transformă insula într-un loc greu de suportat: chiriile au crescut enorm, inflaţia este mare, iar oraşele sunt pline de gunoaie.

În 2023, Tenerife a primit 5,6 milioane de vizitatori, cu 600.000 mai mulți decât în 2019, stabilind un nou record.

content-image

Milioane de turiști vizitează în fiecare an şi Costa del Sol, în special Malaga. Dar acum localnicii spun că este suficient. Centrul orașului spaniol a fost umplut cu autocolante, lipite pe pereți și pe uși, care le spun vizitatorilor ce cred locuitorii despre turişti. Şi îi îndeamnă, uneori în limbaj injurios, să nu mai vină data viitoare.

Pe de altă parte, Grecia a decis să ia măsuri la nivel naţional, pentru a reduce numărul de turişti dar şi pentru a finanţa reconstrucţia după dezastrele de anul trecut. Anul acesta, turiştii vor plăti în plus între 1,5 și 10 euro pe zi, în funcție de locul în care sunt cazați. Taxa din cea mai populară destinație a turiștilor români este valabilă doar în sezon, adică în perioada martie-octombrie.

În plus, în unele zone au fost anul trecut proteste ale localnicilor, nemulţumiţi de numărul mare de şezlonguri de pe plaje.

Reamintim şi de cazul Veneţiei. Oraşul a introdus o taxă de intrare, iar turiștii care ajung acolo vor plăti 5 euro fiecare. Scopul principal al acestei inițiative este descurajarea turiștilor de o zi, contribuind astfel la reducerea aglomerației.

Cu toate acestea, experţii UNESCO au recomandat la sfârşitul lunii iulie clasificarea "în pericol" a Veneţiei, o bijuterie ameninţată de prea mult turism şi încălzire globală, din cauza măsurilor "insuficiente" luate în Italia pentru a lupta împotriva deteriorării acestui sit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.