Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paradoxul de la vârful politicii: PSD, PNL și USR susțin declarativ certificatul verde, dar Parlamentul nu-l instituie

sah

Impunerea certificatului verde COVID la locul de muncă, prin lege, este îmbrățișată de PSD, PNL și USR, însă deși formațiunile au o majoritate lejeră în Parlament, totuși inițiativa este blocată. În fața acestui paradox, fiecare partid dă vina pe celălalt. Reprezentanți ai formațiunilor parlamentare au explicat, luni, la Antena 3, de ce nu a fost introdus încă certificatul verde.

Medicul Adrian Wiener, deputat USR:

  • „A existat un vot, e o lege in Parlament, initial se referea la (certificat verde pentru) cadrele medicale, a fost vot in Senat, PSD a votat contra acestei legi, a fost o dezbatere apriga in comisii daca sa se extinda aria de aplicare a acestui certificat. Nu inteleg de ce Rafila arata cu degetul spre Parlament. Au majoritate, pot oricand convoca sesiune extraordinara (pentru vot). Pe ce ma bazez in principal sunt parlamentari PSD care s-au exprimat publica impotriva, au spus ca vor vota contra certificatului verde. Sunt discutii, sigur, e o tema diviziva, dar la PSD exista aceasta duplicitate la nivelul liderilor. Se afirma obiectivul apararii vietii si sanatatilor romanilor, au asumat guvernarea si una din temele asumate a fost cresterea ratei de vaccinare si pregatirea valului 5”

Ștefan Radu Oprea, senator PSD:

  • „Cand legea a fost votata de Senat, PSD era in opozitie. V-au lipsit voturile, dle Wiener, colegi de-ai dvs nu au votat. Legea ar fi trecut de Senat, deci nu puneti in carca PSD incapacitatea si incompetenta dvs, faptul ca nu ati fost in sare sa fiti la vot. Nu sunteti in masura sa vorbiti obiectiv. De ce nu am votat atunci? Ar fi aparut probema ca peste 40.000 de lucratori din sistemul medical ar fi riscat sa nu mai poata fi prezenti la lucru”

Cătălin Boboc, secretar de stat PNL:

  • „PNL a depus acea lege care se afla azi in Parlament, e lege depusa chiar de presedintele partidului, Florin Citu. Ministrul Sanatatii este un specialist, ne-a spus ca vine cu un nou proiect. Eu sper ca va ajunge in Parlament si sunt convins ca va fi votat. Premierul a zis fara dubiu ca sustine si doreste ca acest certificat sa intre in vigoare. Din pacate, asa suntem noi romanii, la noi certificatul a generat tot felul de dezbateri politicianiste. In loc sa ne adunam in jurul acestui proiect, sa-l adoptam repede, pentru ca a avut efecte benefice in Europa, noi stam sa facem tot felul de discutii”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.