Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul ataca secretele lui Ioan Rus. Comisia Europeana, sesizata

Ioan-Rus

Mai multi membri ai Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputatilor il critica pe ministrul Transportului Ioan Rus pentru ca nu le-a prezentat anumite detalii privind Master Planul pe transport si face astfel ajungerea la un consens pe acest proiect aproape imposibila.

Astfel 15 deputati de la toate partidele au semnat o scrisoare pe care au adresat-o comisarului european Corina Cretu pentru a ii semnala problemele legate de Master Plan, printre care intarzierea elaborarii acestuia care a irosit aproape doi ani in care putea incepe cheltuirea celor 7 miliarde de euro alocați pentru infrastructura de transport.

”Din păcate, dezbaterea publică asupra acestui document strategic pentru dezvoltarea României a fost viciată politic și a rămas direcționată doar înspre identificarea proiectelor de investiții, nu și asupra analizei economico-financiare și a prioritizării acestora. Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților a participat la mai multe întâlniri cu reprezentanții Ministerului Transporturilor fără a primi informații referitoare la această parte a Master Planului General de Transport, în ciuda solicitărilor membrilor Comisiei”, se arată în scrisoare.

Membrii Comisiei pentru Transporturi remarcă faptul că ”Ministerul Transporturilor nu are cum obține un acord politic asupra Master Planului General de Transport fără a fi desecretizat și dezbătut corespunzător în Parlament, iar fără acest consens documentul nu ar îndeplini criteriul de bază solicitat de Comisia Europeană. În absența acestei dezbateri, documentul transmis Comisiei Europene nu beneficiază de consensul politic atât de necesar și riscă să devină o abordare temporară în loc de o strategie pe termen mediu și lung.”

Deputatul PNL Alexandru Nazare consideră că este necesară renunțarea la orgoliile politice și interesele electorale atunci când în joc este strategia de dezvoltare a infrastructurii pe următorii 20 de ani.

”Colegi din toate partidele au semnat această scrisoare către doamna comisar Crețu în care semnalăm absența unei dezbateri autentice asupra priorităților și calendarului de implementare a proiectelor din Master Planul General de Transport. Este vorba despre 15 din cei 22 de membri ai Comisiei pentru Transporturi care au semnat această scrisoare, prin urmare transmitem Guvernului că nu rezolvă nimic mimând dezbaterea. Atât timp cât există respect și ne sunt furnizate informațiile esențiale pe care le-am solicitat, evident avem deschidere spre dialog și acord politic pe această temă vitală pentru dezvoltarea economică a României. Pe de altă parte, dacă ni se arată doar hărți colorate, fără să cunoaștem prioritățile și dialogul cu Bruxelles-ul, nu putem să ne dăm un acord. Este ca și cum ai lega o țară întreagă la ochi și după i-ai cere acordul.

Doar printr-un Master Plan transparent, cu criterii obiective, agreat cu Comisia Europeană și girat de toate forțele politice putem avea garanția că România va beneficia de o rețea de infrastructură dezvoltată și modernă”, a concluzionat Nazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.