Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parapantist american dispărut în masivul Bucegi, căutat cu două elicoptere

Facebook Raed Arafat
elicopter SMURD interventie

Două elicoptere intervin în cazul parapantistului străin care a dispărut, miercuri dimineaţă, în Masivul Bucegi, a declarat prefectul Mădălina Lupea.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un elicopter pentru survolarea zonei, care vine de la Bucureşti, şi un altul de la SMURD Mureş, care va sta în aşteptare în eventualitatea în care va fi necesară intervenţia lui.
Reprezentanţii ISU Prahova au precizat că, de asemenea, 100 de pompieri militari participă la acţiunea de căutare.
Şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Liviu Coman, a precizat că plafonul de nori este foarte jos, iar în zonă plouă şi este ceaţă.
Salvamontiştii din Buşteni şi jandarmii montani au demarat, miercuri, o acţiune de căutare a unui parapantist american care ar fi dispărut în Masivul Bucegi, operaţiunea fiind dificilă din cauza zonei extinse de căutare.
Şeful IJJ Prahova a declarat, pentru AGERPRES, că persoana în cauză făcea parte dintr-un grup de turişti străini format din doi americani şi un neozeelandez.
Cei trei s-au lansat cu parapanta de la Crucea Caraiman spre Buşteni, însă la destinaţie au ajuns doar doi dintre ei, care ulterior au apelat 112, anunţând că cel de-al treilea membru al grupului, un american, ar fi dispărut, fiind posibil să fi căzut cu parapanta.
Conform sursei citate, persoana în cauză nu are asupra ei un telefon, astfel că nu poate fi localizată prin GPS.
Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, pentru AGERPRES, că se presupune că parapantistul s-ar afla în zona dintre Crucea Caraiman şi Valea Mortului sau Crucea Caraiman şi Albişoarele Văii Albe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.