Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Părăsit' de Wagner, Vladimir Putin recrutează tineri de 18 ani pentru războiul din Ucraina: măsuri de ultimă oră adoptate de liderul de la Kremlin

bwbx.io
rusia vladimir putin

Noile norme adoptate în Rusia nu presupun o creștere treptată a limitei superioare a vârstei de recrutare-încorporare pentru serviciul militar obligatoriu, transmite TASS, potrivit Rador. Măsurile sunt luate în contextul în care trupele de mercenari Wagner, condus de Evgheni Prigojin, nu mai luptă în Ucraina, iar Vladimir Putin încearcă să oprească contraofensiva ucraineană.

Vârsta de recrutare-încorporare pentru serviciul militar obligatoriu, în Rusia, începând de la 1 ianuarie 2024, va fi de la 18 până la 30 de ani, rezultă din modificările aduse în cea de-a doua lectură la proiectul de lege federal privind creșterea vârstei.

Documentul a fost susținut şi de comisia pentru apărare din Duma de Stat a Rusiei.

Potrivit documentului, bărbații din Rusia cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani sunt supuși conscripției de la 1 ianuarie 2024.

Noile norme nu presupun o creștere treptată a limitelor superioare ale vârstei de recrutare-încorporare pentru serviciul militar obligatoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.