Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parc de un hectar la Piața Sudului, în loc de buticuri insalubre

ADP S 4
Piata Sudului

Piața Sudului, Sector 4. Un loc care pentru bucureșteni nu are nevoie de prea multe prezentări. Sau ne înșelăm?

Dacă nu ați mai ajuns în această zonă în ultimul an, ei bine veți avea o surpriză. S-ar putea să nu o mai recunoașteți. Singurul lucru care mai amintește de înfățișarea cu ”iz comunist” a Pieței Sudului este magazinul Big, care pare a fi împietrit în timp în ultimii 30 de ani.

Zonă care nu de mult servea micilor bișnițari ca piață de desfacere pentru telefoane furate, țigări de contrabandă sau legume și fructe șterpelite de pe cine știe unde, acum a devenit o oază de verdeață și culoare.

Buticurile apărute ca ciupercile după ploaie prin 2013-2014 pe spațiul verde sufocau trotuarele și pe cei care ieșeau de la metrou în drumul lor spre casă. Devenite adevărate focare de infecție, infestate cu șobolani și gândaci, aceste chioșcuri improvizate trebuiau să dispară. Iar acest lucru s-a întâmplat în vara lui 2018.

Chiar dacă persoanele care desfășurau acolo activități mai mult sau mai puțin legale s-au împotrivit vehement reconfigurării zonei, Daniel Băluță, primarul sectorului 4, nu a făcut niciun pas înapoi.

Dacă a făcut bine sau rău, vă veți convinge doar vizitând această zonă sau uitându-vă cu atenție la imaginile de mai jos.

Piața Sudului a căpătat un aer proaspăt și nu doar la figurat. Societatea care se ocupă de spațiile verzi în sector, S.C. ADP 4, a plantat aici zeci de copaci și arbuști și a amenajat mii de metri pătrați de covor de iarbă.

Acesta pare să fi fostul răspunsul primarului Daniel Băluță la faptul că, în urmă cu ceva vreme, Piața Sudului era considerată cea mai poluată zonă din București.

În urma reconfigurării a rezultat Parcul Central. Dotat cu mobilier urban modern, fântâni arteziene, spații de relaxare, dar și câteva cafenele, parcul a devenit o zonă de promenadă a celor din sectorul 4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.