Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul anunţă că produsele Hexi Pharma au fost necorespunzătoare sub aspectul concentraţiei

mediafax.ro
hexi pharma

Procurorii Parchetului General susţin că produsele livrate de Hexi Pharma către 340 de unităţi sanitare din România au fost necorespunzătoare atât sub aspectul indicaţiei din etichetă referitoare la concentraţia de substanţă activă, cât şi sub cel al eficienţei biocide. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că produsele SC Hexi Pharma CO SRL au fost, în perioada analizată, necorespunzătoare atât sub aspectul indicaţiei din etichetă (şi implicit din avizul Comisiei Naţionale pentru Produse Biocide, de plasare pe piaţă a produsului) referitoare la concentraţia de substanţă activă, cât şi sub aspectul eficienţei biocide în conformitate cu standardele în materie.

"Totodată, probatoriul administrat în cauză a relevat că această combinaţie de factori a fost nefastă pentru sistemul sanitar din România, în condiţiile în care menţionarea în oferta comercială a SC Hexi Pharma CO SRL a unor concentraţii ridicate de substanţă activă, adeseori superioare produselor similare ale concurenţei, a făcut posibilă preferarea de către factorii de decizie din spitale a achiziţionării acestor produse în detrimentul altora. În acest mod, utilizarea în spitale, pe o perioadă îndelungată, a unor produse cu acţiune bactericidă, fungicidă, micobactericidă, virucidă, sporicidă şi tuberculocidă îndoielnică a creat premisa proliferării acestor microorganisme. Pe cale de consecinţă, au fost asigurate condiţiile dezvoltării rezistenţei antimicrobiene, în contextul consumului exagerat şi eronat de antibiotice din România", se arată într-un comunicat al Parchetului General, conform Agerpres.

Compania Hexi Pharma a fost trimisă luni în judecată pentru săvârşirea a 340 de infracţiuni de înşelăciune (dintre care 7 având consecinţe deosebit de grave), uz de fals (61 acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, şi Mihai Leva, şef de producţie al companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.