Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General redeschide urmărirea penală în dosarul Băsescu-Firea. Medierea a eșuat

basescu

Procurorul general interimar Bogdan Licu a anunțat, marți, 16 februarie, că instituția pe care o conduce va redeschide urmărirea penală în dosarul Băsescu - Firea, după ce medierea a eșuat.

„Ieri a fost depus la sediul Parchetului procesul verbal prin care suntem încunoștințați că medierea a eșuat și, prin urmare, procurorul va redeschide urmărirea penală în cauză și va continua cercetările”, a declarat Bogdan Licu, citat de Agerpres.

El a refuzat să răspundă dacă fostul președinte Traian Băsescu urmează să fie trimis în judecată.

„Eu spun ce urmează să fie făcut, și anume să se redeschidă urmărirea penală în cauză”, a spus procurorul general interimar.

Referitor la celelalte dosare ale lui Traian Băsescu, șeful interimar al Ministerului Public a spus că s-au înceăut cercetări în mai multe cazuri și că anchetele continuă.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat sâmbătă, 13 februarie, la B1 TV, că nu a încheiat medierea cu fostul preşedinte Traian Băsescu, în cazul dosarului aflat pe rolul Parchetului General, din motive care nu îi pot fi imputate.

Anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de şantaj, iar în noiembrie 2015 cele două părţi au încheiat un contract de mediere.

Gabriela Firea a depus plângere penală pentru șantaj împotriva lui Traian Băsescu în aprilie 2014, după ce fostul șef al statului a declarat, într-o emisiune televizată:

„Mai bine ar sta în banca ei (Gabriela Firea – n. red) şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă… Nu-i atentă… Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.