Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul peruan anunţă o anchetă împotriva preşedintelui Vizcarra la încheierea mandatului

Andina
Martin Vizcarra

Parchetul general din Peru a anunţat vineri că va deschide o anchetă pentru corupţie împotriva preşedintelui Martin Vizcarra la încheierea mandatului acestuia, în iulie 2021, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Citește și: DOSAR La o lună de la scoaterea din țară Mario Iorgulescu era 'total independent de ajutor extern' - A plecat la PSIHIATRIE `julit` în cot și genunchi

"După ce am primit raportul parchetului de provincie specializat în delicte de corupţie ale funcţionarilor, am decis că există motive pentru a-l ancheta pe preşedintele republicii", a indicat parchetul general întrun comunicat.

Ca urmare a imunităţii pe care Constituţia i-o conferă şefului statului, "începerea anchetei rămâne suspendată până la 28 iulie 2021, când (preşedintele) îşi va părăsi funcţia", a precizat parchetul.

Citește și: DOSAR Mario, fiul fugar al fostului șef LPF, a fost rugat insistent de cunoscuți să nu se suie la volan cu aproape doi la mie alcool și cocaină în sânge

Speţa, pentru care a fost lansată în septembrie, fără succes, o procedură de destituire împotriva preşedintelui Vizcarra, se referă la angajarea unui cântăreţ de către Ministerul Culturii. Justiţia suspectează că acest artist puţin cunoscut, Richard Cisneros, alias 'Richard Swing', ar fi încasat circa 50.000 de dolari în virtutea unui contract de formă pentru a susţine conferinţe.

Citește și: EXCLUSIV SURSE Numele 'Ludovic' și `Nelu Tătărelu` pe buzele VÂNZĂTORILOR de măști din starea de urgență dar și pe o înregistrarea ambientală din dosarul UNIFARM

În timpul procedurii de destituire de către Parlament, în septembrie, deputaţii au putut asculta înregistrări în care Vizcarra le cerea unor asistenţi să mintă cu privire la numărul vizitelor efectuate de cântăreţ la sediul guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.