Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parcul zoologic de pe coasta de vest a Floridei anunță nașterea unui pui de rinocer alb, o specie 'aproape ameninţată'

http://www.livearad.ro/unul-dintre-ultimii-rinoceri-albi-a-murit-intr-o-gradina-zoologica-din-san-diego/
rinocer alb

Parcul zoologic din Tampa, de pe coasta de vest a Floridei (SUA), a anunţat naşterea unui pui de rinocer alb sudic, în cadrul programului de salvare a acestei specii căutată de braconieri pentru coarnele sale şi protejată de autorităţile internaţionale de mediu, relatează EFE.

ZooTamp a informat că atât puiul, care s-a născut duminică, cât şi mama sa, Alake, de 20 de ani, sunt în stare bună de sănătate, scrie Agerpres.ro.

"Bebeluşul rinocer pare puternic şi este alăptat de mama sa", notează parcul zoologic pe pagina sa de internet.

ZooTamp informează totodată că este cel de-al 8-lea pui de rinocer alb sudic născut în acest parc zoologic ca parte a programului de recuperare a speciei.

Alake a fost împerecheată cu masculul Ongava în cadrul Programului privind supravieţuirea speciilor (Species Survival Plan, SSP), supervizat de Asociaţia Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (Association of Zoos and Aquariums, AZA) adresat speciilor protejate.

Populaţia de rinocer alb sudic s-a redus la 50 de exemplare de la 200 la începutul secolului XX.

Totuşi, datorită eforturilor de conservare, populaţia de rinocer alb sudic din aria sa de distribuire nativă a Africii de Sud s-a refăcut ajungând la 20.400 de exemplare, potrivit ZooTamp.

Cu toate acestea, rinocerul alb sudic este clasificat ca specie "aproape ameninţată" de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN) ca urmare a pierderii habitatului şi a braconajului.

Rinocerul alb este deosebit de vulnerabil la vânare, deoarece este un animal mare şi relativ neagresiv, cu vedere oculară foarte slabă şi trăieşte în general în turme.

Cornul rinocerului este foarte apreciat în medicina tradiţională asiatică, unde este măcinat într-o pulbere fină sau fabricat în tablete pentru a fi utilizat ca tratament pentru anumite boli.

Se estimează că din 2009 până în prezent, aproximativ 4.000 de coarne de rinocer au fost exportate din Africa, din care peste 92% au fost obţinute prin braconaj şi mutilarea acestor animale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.