Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parcurile pentru copii din Iași vor fi închise între orele 22.00 și 7.00, iar mobilierul din acestea va fi dezinfectat zilnic

hunedoaraplus.ro
loc de joaca parc

Parcurile pentru copii din Iași vor fi închise între orele 22.00 și 7.00, iar mobilierul din acestea va fi dezinfectat zilnic, ca o măsură pentru prevenirea gripei și a infecției cu noul coronavirus, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia a fost luată la un Comitet pentru Situații de Urgență de la Primăria Iași.

„Primarul Mihai Chirica a mai dispus Servicii Publice SA ca toate spațiile de joacă să fie închise între orele 22.00 și 7.00, iar toate echipamentele și mobilierul urban din acestea să fie dezinfectate zilnic cu materialele avizate de Ministerul Sănătății”, au anunțat reprezentanții Primăriei Iași, printr-un comunicat de presă.

Citește și: Acuze dure! Farmaciile fac speculă cu măști! Prețurile au explodat, odată cu răspândirea coronavirusului

La același Comitet pentru Situații de Urgență s-a discutat decizia ce vizează interzicerea oricăror activități care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane. Astfel că s-a pus problema închiderii unităților de învățământ care au mai mult de 1.000 de elevi în același corp de clădire. Potrivit sursei citate, în Iași sunt 16 școli în această situație,iar o decizie urmează să fie luată în curând.

„În situația în care Comitetul pentru Situații de Urgență va decide astăzi ( n.r. luni ) încetarea activității tuturor unităților de învățământ până pe 21 aprilie, primarul Mihai Chirica va lua aceeași decizie și în cazul celor 11 creșe gestionate de Direcția Creșe, iar perioada de inactivitate va fi folosită pentru demararea unor lucrări de reparații și igienizare la toate unitățile de învățământ din oraș”, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Citește și: Atac la Guvern și Parlament! Liderul noii forțe politice pune o întrebare-cheie

În județul Iași sunt 813 persoane izolate la domicili și nu sunt persoane din județul Iași confirmate cu coronavirus și nici persoane în carantină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.