Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părintele Calistrat lămurește moartea controversată a părintelui Ghelasie Țepeș: 'Pot să bag mâna în foc pentru ea'

facebook.com
Starețul Ghelasie Ţepeş

Ortodoxia românească a pierdut, în cei doi ani de pandemie de până acum, mulți preoți, ierarhi, dar și duhovnici extrem de iubiți de către credincioși. Este și cazul părintelui stareț Ghelasie Ţepeş de la Mănăstirea „Sfântul Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir“ din Sighişoara, ucenic al duhovnicului Arsenie Boca, cel care a fost răpus de COVID-19 la finalul anului 2020.

Moartea părintelui Ghelasie a fost izvor de multe controverse și acuzații. Mulți au spus că medicii l-ar fi ”ucis” pe părintele stareț, însă părintele Calistrat de la de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, lămurește decesul apreciatului călugăr.

Citește și: Părintele Calistrat a citit-o pe Diana Şoşoacă: 'Femeia are minte, e un pic vulcanică, irascibilă, are temperament războinic, dar nu are ideile rele'

”Ştiți ce înseamnă fake news. Părintele era cu doi-trei ani mai mare decât mine. Un om plin de viață, de energie, de putere. Părintele, probabil, neavând un pulsoximetru, sigur a făcut atacul ăla când COVID-ul vine cu citokine şi face dezastru pe acolo în plămâni. Pentru că starea asta de tuse acută am avut-o și eu. Probabil când l-a luat chestia aceea a tratat-o ca pe răceală.

Nepunând pulsoximetrul sau, poate, ştiţi ce se întâmplă, la preoți mai există si discreția aceasta, îți vine greu să te dezbraci în faţa medicilor, să te lași consultat, mă rog, ești preot, e pudoarea. Și mie mi-a fost jenă, dar asta e spitalul, n-ai ce face. Te dezbraci, te consultă, n-ai ce face. Şi părintele probabil a păstrat, asta e părerea mea oficială și pot să bag mâna în foc pentru ea, a păstrat această discreție ce aduce boala. Probabil s-a tratat puțin. Mai ce a spus o ucenică, ce a spus un cunoscut, ce a spus poate o asistentă, poate vreun medic cunoscut, dar în schimb nu a verificat ce se întâmplă cu plămânii.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați români dă semnalul: 'Aș vota-o pe Gabriela Firea ca președinte al României'

Pe părintele Ghelasie cred că l-au dus un pic prea târziu la spital, asta e părerea mea. Dacă în clipa când el se răcise și a apărut prima formă, pentru că ea apare ca o formă de răceală, atunci îl duceau și îl monitorizau cum am făcut eu. Au fost conspirații că s-a vrut să-l omoare pe părintele Ghelasie. Dacă ar fi vrut aşa, ar fi fost bine că e mucenic şi nu e nicio supărare. Are îngerul lui Sfânt. Păcat de el ca om, păcat de el ca duhovnic, păcat de el ca predicator, păcat de el ca staret. Deci toata lumea l-a iubit. A fost un om iubit.

Dânsul în tinereţea lui, când şi-a-nceput cariera călugărească, s-a învârtit în jurul părintelui Arsenie Boca. Deci a crescut în preajma părintelui Boca. Cunoștea foarte multe lucruri din tainele părintelui Arsenie. Dar coincidența a făcut ca părintele să se piarda înainte de vreme. Și nu e singurul.”, a spus părintele Calistrat la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.