Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părintele Maxim Iuliu-Marius Morariu a publicat un nou volum: 'Evanghelie și actualitate – meditații în timpuri pandemice'

basilica.ro
parintele maxim morariu

Părintele Maxim (Iuliu-Marius) Morariu a publicat recent volumul Evanghelie și actualitate – meditații în timpuri pandemice –, volum apărut cu binecuvântarea Episcopului Ortodox Român al Canadei Ioan Casian, la editura Doxologia și Napoca Star.

Volumul este rezultatul unui proiect duhovnicesc îngrijit de Pr. Dr. Maxim (Iuliu-Marius) Morariu, membru al Academia Elitelor, Modelelor și Valorilor (https://elite.mcb-institute.org/), proiect realizat în parteneriat între instituția amintită, pe de o parte, și Doxologia–portal ortodox (https://doxologia.ro/), pe de alta.

„Acest parteneriat reprezentă o veritabilă tribună pusă la dispoziția purtătorilor de lumină (oameni remarcabili ai societății românești), invitați să ne vorbească nouă, tuturor, despre drumul care urcă spre înălțimi, despre modele de valori, caracter, existență, activitate, demne de urmat de către generațiile tinere, despre cum să ne regăsim și dezvoltăm fiecare propria identitate și cale în viață, dar în același timp să învățăm să trăim frumos, în armonie, comuniune și împărtășire cu toți ceilalți membri ai comunității, precum și cu dragoste, respect și grijă față de natura înconjurătoare”, se arată în prezentarea volumului.

Volumul cuprinde predici susținute de autor la posturile Radio Renașterea din Cluj-Napoca și Radio Someș din Bistrița.

Proiectul editorial este structurat sub forma unor 53 de capitole, structurate tematic; cititorii pot consulta ideile părintelui pe subiecte precum: Meditația și contextul pandemic (p. 12), De la vinedecare și recunoștință: Iisus și leproșii (p. 86) sau Hristos Vindecătorul (p. 176) și multe altele.

Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, cel care scrie o prefață la volum, explică rolul unor asemenea meditații atât pentru cititor, cât și pentru emițător: „Salutăm cartea Părintelui Protosinghel Maxim Morariu, o culegere de scurte meditații pe parcursul unui an, un exercițiu de asceză literară și spirituală a condeiului și a minții, care încearcă să privească în mod personal dar să și tragă folos și să aducă în actualitate diferitele înțelesuri ale pericopelor Noului Testament. Meditația și înțelegerea sensurilor textelor propuse sunt căi de comuniune cu Dumnezeu, care conduc pe cel care se apleacă asupra lor spre o mai adâncă comuniune și cunoaștere a lui Dumnezeu și spre o mai mare și adecvată transfigurare interioară a sinelui propriu spre comuniunea cu El, cu cei care le vor citi și întreolaltă.”

Context

Volumul părintelui Maxim Morariu e, de fapt, o continuare a ineditului său itinerariu, prin publicarea gândurilor din pandemie (în fond toate gândurile de om al bisericii din perioada infernală a crizei sanitare Covid-19), reunite în cartea Gânduri de pandemie,despre care STIRIPESURSE.RO a scris aici.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.