Un chimist italian renumit, supranumit „părintele Nutella” pentru contribuția sa la celebra cremă de ciocolată Ferrero, a încetat din viață la vârsta de 97 de ani, chiar de Ziua Îndrăgostiților, a anunțat familia sa.
Francesco Rivella, văduv și tată a patru copii, va fi comemorat astăzi printr-o ceremonie funerară în orașul său natal din Piemont, unde a lucrat pentru Ferrero mai bine de patru decenii.
Dr. Rivella a jucat un rol esențial în transformarea brandului Ferrero într-un fenomen global, inovând rețetele produselor emblematice ale companiei. Supranumit „omul de știință al ciocolatei”, a fost unul dintre artizanii expansiunii internaționale a Ferrero, alături de fondatorul Michele Ferrero.
Un pilon al Ferrero timp de peste 40 de ani
Rivella s-a alăturat Ferrero în 1952, la doar 25 de ani, și a fost martorul creșterii spectaculoase a companiei, care a lansat branduri iconice precum Tic Tac, Kinder și Ferrero Rocher. Până la pensionarea sa, în 1993, a ocupat poziții-cheie, printre care și cea de director de cercetare.
Se spune că a avut un rol crucial în dezvoltarea Nutella, fiind chiar cel care a sugerat numele mărcii. În calitate de consilier apropiat al lui Michele Ferrero, a călătorit mult pentru a selecta ingredientele perfecte pentru produsele companiei.
„A fost unul dintre managerii istorici ai Ferrero, un prieten apropiat al lui Michele Ferrero și o figură emblematică în istoria orașului Alba”, au transmis apropiații săi.
Familia sa a anunțat că înmormântarea va avea loc astăzi, la ora 15:00, în Cattedrale di San Lorenzo, urmată de o veghe de rugăciune la ora 19:00.
Clubul Rotary din Alba, unde Rivella era o figură respectată, l-a descris drept „o prezență de neînlocuit și un prieten drag care va fi profund regretat”.
Ziua mondială Nutella
Astăzi, Ferrero este una dintre cele mai mari companii din industria dulciurilor, având peste 47.000 de angajați și produse vândute în peste 170 de țări. Deși Nutella a fost criticată pentru utilizarea uleiului de palmier, compania susține că utilizează doar ulei „100% certificat RSPO”, în conformitate cu standardele de sustenabilitate.
Ziua mondială a Nutella este sărbătorită în fiecare an pe 5 februarie, o zi perfectă pentru ne bucura de gustul binecunoscutei creme dulci de alune, produsă de compania italiană Ferrero.
#WorldNutellaDay a fost fondată de Sara Rosso, o bloggeriţă americană care locuieşte în Italia, şi a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2007. Sara Rosso iubeşte atât de mult Nutella încât a creat o pagină neoficială de fani numită World Nutella Day. Toţi iubitorii acestei creme dulci au început să sărbătorească Nutella împărtăşind imagini, idei, inspiraţii şi reţete pe reţelele de socializare: astfel, Ziua Mondială Nutella a devenit un fenomen global.
Dar Ferrero i-a cerut Sarei să nu mai folosească numele Nutella. Rosso a recunoscut că a pus în aplicare iniţiativa fără a cere acordul companiei. Este ciudat, totuşi - şi-a exprimat ea nedumerirea - că firma cu sediul în Piemont, Italia, preferă să pună capăt Zilei Mondiale Nutella decât să profite de popularitatea acesteia.
Problema a apărut în urma unei "proceduri de rutină în apărarea mărcilor comerciale, activată în urma utilizării necorespunzătoare a mărcii Nutella în cadrul paginii de fani", explică compania, care ulterior, după lămurire, a declarat că se consideră norocoasă să aibă un fan atât de devotat şi loial precum Sara Rosso. În 2015, Sara a transferat către Ferrero gestionarea paginii Zilei mondiale Nutella.
Comentează