Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parisul va găzdui un memorial al victimelor sclaviei în Grădinile Trocadéro, în apropierea Turnului Eiffel

reuters
Turnul Eiffel

Un viitor Memorial Naţional francez al Victimelor Sclaviei urmează să fie ridicat în Grădinile Trocadéro, la Paris, în apropiere de Turnul Eiffel, anunţă Ministerul însărcinat cu Teritoriile de peste mări, relatează AFP.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat, al 27 aprilie 2018, la marcarea a 170 de ani de la semnarea decretul abolirii sclaviei în coloniile franceze, să ridice un memorial al sclaviei în capitala Franţei, conform Agerpres.

În urma unei reuniuni la minister miercuri, s-a decis ca memorialul să fie instalat în Grădinile Trocadéro.

”Valoarea simbolică este puternică, pentru că este vorba despre un sit unde s-a proclamat şi semnat Declaraţia Drepturilor Omului în 1948 şi unde se află Muzeul Omului”, au anunţat joi, într-un comunicat Ministerul Teritoriilor de peste mări şi Primăria Parisului.

Memorialul urmează ”să pună în valoare aproape 200.000 de nume ale unor sclavi eliberaţi în 1948 în Gudelupa, La Reunion şi Martinica”, se arată în comunicat.

”Această operă arhitecturală va aduce un omagiu universal memoriei celor patru milioane de sclavi din fostele colonii franceze”, dar şi ”memoriei milioanelor de victime ale traficului de sclavi din lume”, anunţă ministerul.

Statul francez urmează să lanseze o licitaţie, în colaborare cu Primăria Parisului, în vederea atribuirii acestui şantier ”unor artişti şi peisagişti”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.