Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parisul, DECIMAT de atentate: Pierderi URIAȘE suferite de metropola franceză

atentat paris

Regiunea capitalei franceze a pierdut 1,5 milioane de turişti în 2016 ca urmare a atentatelor, cele mai mari scăderi înregistrându-se la numărul turiştilor chinezi şi japonezi, a anunţat marţi Comitetul regional pentru turism (CRT), citat de France Presse.

Pierderile financiare cauzate de reducerea numărului de turişti în regiunea Paris anul trecut sunt estimate la 1,3 miliarde euro, conform bilanţului anual al CRT.

Citește și: Singurul senator PSD care a votat, în Parlament, împotriva respingerii OUG13

Numărul turiştilor din regiunea Ile-de-France a fost de aproape 31 de milioane anul trecut, cu 4,7% mai mic decât în 2015. Numărul turiştilor străini s-a redus cu 8,8%, iar cel al turiştilor francezi cu 0,8%. În ceea ce priveşte numărul total de nopţi hoteliere în regiunea Paris, scăderea a fost de 7,2%.

Potrivit CRT, cel mai mare recul s-a înregistrat în rândul turiştilor chinezi (o scădere de 268.000 de vizitatori faţă de 2015), urmaţi de cei japonezi (mai puţini cu 225.000 faţă de 2015) şi italieni (scădere de 215.000).

CRT estimează că asupra americanilor - cel mai mare contingent de vizitatori din Franţa - 'impactul a fost mic', numărul turiştilor veniţi din SUA scăzând cu 100.000 anul trecut faţă de cel anterior, anunță Agerpres.

Impactul atentatelor din Paris a fost resimţit şi de principalele obiective turistice - Arcul de Triumf a înregistrat o scădere a numărului de vizitatori de 24%, Muzeul Luvru de 13,3%, Palatul Versailles 9,8% şi Disneyland de 9,5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.