Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parisul ia partea Ucrainei în incidentul din Marea Azov - Nimic nu pare să justifice folosirea forţei de către Rusia

fregata

Franţa a deplâns luni folosirea forţei de către grănicerii ruşi împotriva a trei nave ucrainene în strâmtoarea Kerci, estimând că ''nimic nu pare s-o justifice'', relatează AFP preluată de Agerpres.

''Ţinând cont de cunoaşterea de către noi a faptelor în această etapă, nimic nu pare să justifice folosirea forţei de către Rusia'', a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Externe, în ajunul unei vizite la Paris a şefului diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

Grănicerii ruşi au tras duminică asupra vapoarelor pentru a le intercepta. Circa douăzeci de marinari ucraineni au fost luaţi prizonieri, unii dintre ei fiind răniţi.

Parisul i-a cerut ''Rusiei să-i elibereze în cel mai scurt timp pe marinarii ucraineni reţinuţi şi să înapoieze navele confiscate''.

''Această situaţie este consecinţa directă a anexării Crimeii de către Rusia în martie 2014, încălcând dreptul internaţional'', a estimat Quai d'Orsay. Rusia trebuie ''să respecte libertatea de trecere prin strâmtoarea Kerci, precum şi navigaţia în Marea Azov'', a adăugat MAE francez.

Marea Azov este o mică mare internă situată la nord de Marea Neagră şi pe care o împart Rusia şi Ucraina.

Consiliul de Securitate al ONU va avea luni o reuniune de urgenţă cerută de Ucraina şi Rusia pe tema incidentului fără precedent legat de Marea Azov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.