Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlament: Plen reunit la ora 15,00; rapoartele Avocatului Poporului şi CNA - pe ordinea de zi

rfi.ro
parlament romania

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, marţi, în şedinţă comună, de la ora 15,00, printre punctele înscrise pe ordinea de zi aflându-se raportul Avocatului Poporului, Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, după şedinţa coaliţiei guvernamentale, că rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului şi CNA urmează să fie respinse.

"Vom respinge raportul la Avocatul Poporului şi la CNA. Celelalte două rapoarte vor fi votate, vor fi susţinute de grupurile noastre", a arătat Kelemen Hunor, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă s-a discutat în cadrul coaliţiei despre persoanele care ar putea deţine pe viitor funcţia de Avocat al Poporului, Kelemen Hunor a negat acest lucru.

"Mâine se respinge raportul şi urmează o altă şedinţă, când se va decide ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului şi după aceea, o altă şedinţă, probabil în septembrie, că în iunie nu ai cum să faci, în care, după audierile în comisiile de specialitate, se votează Avocatul Poporului. Deci suntem departe de a veni cu nume, cu prenume în acest moment. Atât pot să vă spun, ce se va întâmpla mâine. (...) Domnul Fabian (Gyula - n.r.) e o variantă, dar nu am discutat şi vom discuta în continuare când va veni momentul", a menţionat el.

Pe 25 mai, Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins raportul privind activitatea Avocatului Poporului pe anul 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.