Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUDIO 30-40 parlamentari PSD flutură demisia. Ultimatum pentru Zgonea / EXCLUSIV

necunoscut

O serie de parlamentari PSD sunt nemultumiti de faptul ca seful Camerei Deputatilor ‘nu vrea sa se implice’ in dezbaterile privind modificari la Codul Penal, raspunderea magistratilor, statutul procurorilor. Unul dintre acestia este deputatul PSD Catalin Radulescu, cel care a cerut si demisia Ministrului Justitiei pentru aceleasi motive. Deputatul a declarat pentru STIRIPESURSE.RO ca aceasta situatie nu poate sa continue ‘la nesfarsit’ si ca in timp ce seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, stie sa isi apere colegii, pesedistii din Camera Deputatilor nu simt acelasi lucru sub conducerea lui Valeriu Zgonea. Ori se schimba aceste lucruri, ori ‘trebuie luate niste masuri’, spune deputatul PSD. “Eu nu tin neaparat sa-l schimb pe Vali Zgonea, dar nici sa stam cu o conducere care nu vrea sa se implice”, spune acesta. In acelasi timp, deputatul PSD vorbeste despre o problema de amploare in partid, semnalata deja la nivel informal de STIRIPESURSE.RO: un 'risc' si o 'dorinta' a unui numar de 30-40 de parlamentari PSD sa demisioneze in toamna din partid daca lucrurile nu intra pe un 'fagas normal'.


Record music with Vocaroo >>

“Eu sunt unul din cei care au ridicat probleme in ultima intalnire (de luni a parlamentarilor PSD, n.red.) dintre cei care au vorbit, insa n-am discutat si nici ceilalti colegi n-au discutat despre schimbarea unui presedinte al Camerei. Noi am discutat in schimb ca cineva trebuie sa-si asume esecurile pe care le avem. De exemplu cel de ieri, eu cred ca strategia a fost proasta pentru trebuia o mobilizare a senatorilor si deputatilor PSD-ului si ALDE si daca eram toti prezenti pica propunerea care a fost facuta. Asta e primul lucru. In al doilea rand, faptul ca de doi ani de zile am fost unul dintre cei care am sustinut dezbateri publice pe modificarile de la Codul Penal care duc la posibilitatea sa se faca dosare pe suspiciuni si nu pe probe, vizavi de arestul preventiv, vizavi de raspunderea magistratilor, de statutul procurorilor, deci toate chestiunile acestea, legea lobby-ului, toate lucrurile acestea trebuiau discutate, facute de catre Ministrul Justitiei si impreuna cu conducerea Camerei trebuiau facute dezbateri cu Comisia Juridica si nu ajungeam in situatia in care ne aflam astazi”, a declarat deputatul PSD pentru stiripesurse.ro.

"Eu nu tin neaparat sa-l schimb pe Vali Zgonea, nu am nicio treaba cu asa ceva, dar nici sa stam cu o conducere care nu vrea sa se implice (...) Daca lucrurile din toamna nu intra pe un fagas normal exista riscul ca o multime de colegi sa plece si asta e cel mai mare risc, ca noi acum nu suntem in stare sa aducem oameni la vot, inchipuiti-va ce inseamna sa plece 30-40 de persoane odata si exista aceasta dorinta, ca daca nu, sa plece oameni din PSD", a spus acesta.

Deputatul PSD il lauda pe Tariceanu si spune ca deputatii nu simt 'aceeasi reactie' si din partea lui Valeriu Zgonea.

“In primul rand ca am vrea sa fie o reactie in Camera Deputatilor similara cu reactia care este in Senat. Adica exact cum dl Tariceanu stie foarte bine sa isi apere colegii, stie sa apere institutia parlamentara vizavi de atacurile chiar a unor ambasadori, vizavi de chestiunea cu aceste modificari legislative, vrem aceeasi reactie. Nu simtim aceeasi reactie. Acolo este un presedinte al Senatului care este placut de oameni si aici ajungem sa ne certam de fiecare data. Nu se poate la nesfarsit asa, deci ori se schimba si trebuie hotarat in partid, conducerea Camerei Deputatilor sa tina cont de ce doreste partidul si coalitia, daca nu trebuie sa ajungem si la masuri mai…altele decat astea”, a declarat deputatul PSD pentru stiripesurse.ro.

"Noi dorim reactie, adica lucrurile sa fie discutate in partid, dupa care conduceriile Camerelor sa isi faca treaba. Daca se hotaraste ca trebuie raspunderea magistratilor, sa se bage raspunderea magistratilor cu prioritate, nu sa fie respinsa initiativa legislativa, daca se fac dezbateri in aceste doua luni de zile si din dezbateri reies modificari ale unor articole din Codul Penal, ca nu le propunem noi, le propun profesorii de drept, le propun magistratii, societatea civila, trebuie sa bage cu prioritate chestiunea. Daca nu exista acest….de catre conducerea partidului si conducerea Camerei, sigur ca trebuie luate niste masuri", a mai declarat deputatul PSD Catalin Radulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.