Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii americani fac presiuni pentru a interzice aplicația TikTok

rollingstone.com
TikTok

Senatorul republican Marco Rubio a anunțat marți o legislație bipartizană pentru a interzice popularul program de socializare TikTok din China, sporind presiunea asupra proprietarului ByteDance Ltd, pe fondul temerilor din SUA că aplicația ar putea fi folosită pentru a spiona americanii și a cenzura conținutul, anunță Reuters.

Legislația ar bloca toate tranzacțiile de la orice companie de social media din sau sub influența Chinei și Rusiei, a declarat biroul lui Rubio într-un comunicat de presă, adăugând că un proiect de lege însoțitor din Camera Reprezentanților a SUA a fost sponsorizat de congresmanul republican Mike Gallagher și de democratul Raja Krishnamoorthi.

"Este îngrijorător faptul că, în loc să încurajeze administrația să își încheie revizuirea securității naționale a TikTok, unii membri ai Congresului au decis să facă presiuni pentru o interdicție motivată politic, care nu va face nimic pentru a promova securitatea națională a Statelor Unite", a declarat un purtător de cuvânt al TikTok într-un comunicat, adăugând că societatea va continua să informeze membrii Congresului cu privire la planurile care sunt "în curs de desfășurare" pentru a "securiza și mai mult platforma noastră în Statele Unite".

Proiectul de lege vine în contextul în care examinarea TikTok a crescut la Washington în ultimele săptămâni, după o încercare eșuată a administrației Trump de a interzice aplicația de partajare video.

În cadrul unei audieri luna trecută, directorul FBI, Chris Wray, a declarat că operațiunile TikTok în SUA ridică probleme de securitate națională, semnalând riscul ca guvernul chinez să o folosească pentru a influența utilizatorii sau pentru a le controla dispozitivele. Alabama și Utah s-au alăturat luni altor state americane care au interzis utilizarea TikTok pe dispozitivele și rețelele de calculatoare ale guvernului de stat, din cauza preocupărilor legate de securitatea națională. citeste mai departe

În 2020, președintele de atunci, Donald Trump, a încercat să blocheze descărcarea TikTok de către noii utilizatori și să interzică alte tranzacții care ar fi blocat efectiv utilizarea aplicațiilor în Statele Unite, dar a pierdut o serie de bătălii în instanță cu privire la această măsură.

În 2020, Comitetul pentru investiții străine în Statele Unite (CFIUS), un organism puternic de securitate națională, a ordonat ByteDance să renunțe la TikTok, din cauza temerilor că datele utilizatorilor americani ar putea fi transmise guvernului comunist din China. CFIUS și TikTok poartă discuții de luni de zile cu scopul de a ajunge la un acord de securitate națională pentru a proteja datele celor peste 100 de milioane de utilizatori ai TikTok.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.