Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii fac un pas înapoi cu legea care i-ar transforma în funcționari publici

parlament

Proiectul de lege prin care parlamentarii ar putea să devină funcționari publici, la terminarea mandatului, fără concurs a stârnit controverse și a fost intens criticat de opinia publică, drept urmare partidele încearcă să se repoziționeze. PNL a anunțat că se opune proiectului, PSD rămâne pe poziție, în timp ce parlamentari ai UNPR își retrag semnăturile.

Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochițoiu, a decis să îşi retragă semnătura, iar exemplul lui ar putea fi urmat şi de ceilalţi nouă semnatari ai proiectului, din partea UNPR.

”Acel proiect de lege, care nu-mi aparţine, dar pe care l-am semnat şi eu, dacă conţine vreun privilegiu pentru parlamentari, atunci eu îmi retrag semnătura de pe acest proiect de lege (...) Nu au fost semnături de grup, nu a fost o decizie politică. A fost o chestiune sporadică, a fost o decizie a fiecăruia. Luni îmi voi retrage semnătura de acolo, pentru că nu vreau ca numele meu să fie asociat cu vreun privilegiu pentru parlamentari. Nu am avut niciodată privilegii, am luptat mereu pentru ceea ce am realizat şi nu vreau ca numele meu să fie asociat cu vreun privilegiu. Am văzut reacţiile din spaţiul public şi vreau să vă spun că pentru mine contează foarte mult părerea celor care, la un moment dat, au avut încredere în mine”, a declarat, pentru Mediafax, Haralambie Vochiţoiu, cel care iniţial se arăta în favoarea proiectului de lege.

Liberalii, prin vocea senatorului Cătălin Boboc, anunță că nu vor susține proiectul de lege.

"PNL, în general, nu doar în cazul ăsta, a respins orice fel de favoristisme, orice fel de măsuri care separă cetăţenii de în cetăţeni de rangul I şi ragul II. Ca atare, cu siguranţă nu vom susţine un astfel de demers. Sunt nişte reguli clare, funcţionarii sunt funcţionari, funcţionează pe legea lor. Ca să fi funcţionar trebuie să îndeplineşti anumite condiţii, oamenii dau examen, nu poate să vină cineva, care, bun, poate că a trecut prin nişte experienţe în Parlament, dar nu poate veni să aibă drept de preempţiune (...) Eu am văzut cine a iniţiat acest proiect şi, după părerea mea, este iniţiativa unor parlamentari care nu mai au prea multe speranţe să câştige un nou mandat. Provin din partide pe cale de desfiinţare şi cred că din motivul acesta au propus, dar una este să vrei, însă mai este foarte mult până ca această iniţiativă să devină lege.

Proiectul iniţiat de senatorul PSD Florinel Butnaru şi semnat de 37 de senatori este susţinut de social democraţi, care argumentează că experienţa de patru ani în legislativ îi califică direct pe foştii parlamentari pentru a deveni înalţi funcţionari publici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.