Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii liberali Ionuţ Stroe şi Cezar Preda, raportori APCE în Comisia pentru Migraţie

cezar preda

Parlamentarii liberali Ionuţ Stroe şi Cezar Preda, membri ai Delegaţiei României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, au fost aleşi, miercuri, ca raportori în Comisia pentru Migraţie a APCE pentru două dosare, referitoare la problema migraţiei muncii din Europa de Est şi, respectiv, la refugiaţi şi migranţi. 

Potrivit unui comunicat al PNL transmis, joi, AGERPRES, Ionuţ Stroe a fost ales raportor pe tema "Migraţia muncii din Europa de Est şi impactul său asupra proceselor socio-demografice din ţările de origine", iar Cezar Preda urmează să fie raportor pe tema "Refugiaţii şi migranţii, ţinte uşoare pentru traficul de persoane şi exploatare". 

"Peste 3,5 milioane dintre conaţionalii mei locuiesc şi muncesc în ţările din Vestul Europei. Aşadar, ca parlamentar român, cunosc în detaliu situaţia şi consecinţele migraţiei. Mă onorează în mod deosebit încrederea pe care mi-au acordat-o colegii din toată Europa desemnându-mă raportor pe problema migraţiei economice din Europa de Est. Acest raport trebuie să pornească de la un studiu asupra impactului pe care îl are migraţia atât la nivel mic (pentru indivizi, familii şi gospodării), cât şi la nivel mare, asupra economiei europene, asupra finanţelor şi demografiei ţărilor implicate. Recomandările formulate în concluzie trebuie să ghideze ţările europene în adoptarea unor măsuri care să îmbunătăţească viaţa tuturor cetăţenilor, indiferent de ţara în care locuiesc. Consider că acesta este un subiect de maxim interes pentru România şi ţările vecine, dar în egală măsură şi pentru Europa de Vest', a declarat Ionuţ Stroe, citat în comunicat. 

Conform sursei citate, raportul 'Migraţia muncii din Europa de Est şi impactul său asupra proceselor socio-demografice din ţările de origine' va urmări să răspundă la câteva întrebări importante: 'care este, în cifre exacte, impactul emigraţiei asupra îmbătrânirii populaţiei în ţările de origine şi care sunt repercusiunile pe termen lung asupra sistemelor de asigurare socială?'; 'ce procent din migranţi decid să se întoarcă în ţara de origine şi câţi să rămână în ţara de destinaţie?'; 'cum contribuie migraţia la îmbunătăţirea abilităţilor profesionale ale celor care pleacă?'; 'câţi dintre migranţii care aleg să se întoarcă în ţara de origine decid să îşi deschidă o afacere, ca urmare a experienţei economiei de piaţă dezvoltate din Europa occidentală?'. 

Răspunsurile la aceste întrebări vor servi drept fundament pentru formularea unor recomandări care vor fi supuse aprobării Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, adaugă sursa menţionată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.