Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii lui Ludovic Orban, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis și Florin Cîțu: Vindeţi pas cu pas viitorul oamenilor tocmai PSD-ului!?!? Inacceptabil!

Inquam Photos
Ludovic Orban

Parlamentari susţinători ai lui Ludovic Orban au transmis mesaje în care le cer preşedintelui Klaus Iohannis şi preşedintelui PNL, Florin Cîţu, să nu accepte susţinerea din partea PSD. Ionel Dancă, fostul purtător de cuvânt al Guvernului, în cabinetul Orban, anunţă că sunt mulţi alţi liberali care vor părăsi PNL alături de Ludovic Orban, urmând a fi înfiinţată o nouă formaţiune politică. ”Cea mai gravă este colaborarea cu PSD care se prefigurează, cu susţinerea preşedintelui Iohannis”, explică Ionel Dancă.

Senatorul PNL de Gorj, Ion Iordache a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis şi liderului PNL, Florin Cîţu, în care le cere, în numele gorjenilor, să îşi amintească că au jurat solemn să îşi facă datoria faţă de ţară şi faţă de cetăţenii ei.

”După ce a fost sacrificată economia şi sănătatea tuturor pentru acapararea Partidului Naţional Liberal, sfidând toate regulile, l-aţi desemnat în bătaie de joc pe Dacian Cioloş ca premier, prelungind criza politică într-o perioadă în care sute de români mureau în fiecare zi. Desemnarea lui Nicolae Ciucă, un premier fără majoritate parlamentară, forţând o alianţă cu PSD, întrece orice limită! Vă rog să vă amintiţi că românii ne-au ales pentru guvernarea şi dezvoltarea României fără PSD! Orice înţelegere cu PSD înseamnă că puneţi pe primul loc goana după putere şi interesele personale”, spune senatorul.

”Ani de zile aţi explicat românilor că PSD a distrus ţara pentru clientela de partid, acum, pentru interese mârşave, vindeţi pas cu pas viitorul oamenilor tocmai PSD-ului!?!? Inacceptabil! Eu nu voi fi parte la această trădare!”, a transmis Iordache.

Deputatul Ionel Dancă afirmă într-un interviu la RFI că ”PNL nu mai există dacă ne uitam la deciziile care se iau şi la apropierea de PSD”.

El spune că sunt mulţi alţi liberali care vor părăsi PNL alături de Ludovic Orban, urmând a fi înfiinţată o nouă formaţiune politică. Cea mai gravă este colaborarea cu PSD care se prefigurează, cu susţinerea preşedintelui Iohannis, explică Ionel Dancă.

”Vedem în aceste zile o desfăşurare de negocieri cu PSD, care încalcă decizia PNL, decizie statutară a partidului. Dar cel mai grav, trădează încrederea şi votul românilor care ne-au învestit cu încrederea lor la alegerile parlamentare din 2020”, spune Ionel Dancă.

El mai susţine că „sunt mai mulţi parlamentarii liberali care au exprimat public susţinerea pentru Ludovic Orban pentru poziţia de preşedinte al PNL şi pentru poziţia de candidat la funcţia de prim-ministru.

”Nu putem să lăsăm ţara unui guvern PNL care să stea la mila PSD. Aceşti parlamentari care şi-au exprimat susţinerea pentru aceste obiective, cu siguranţă o parte dintre ei îşi vor anunţa susţinerea pentru decizia lui Ludovic Orban. Vor susţine această decizie şi alţi colegi parlamentari care înţeleg să respecte votul românilor din 2020, (...) să urmeze acest pas prin care să păstrăm practic angajamentul faţă de români, un angajament materializat sub forma unei guvernări de dreapta, aşa cum le am promis românilor, o guvernare liberală de dreapta. Mă aştept ca şi alţi colegi parlamentari să urmeze acest pas. Nu cred că în momentul de faţă mai contează voinţa membrilor PNL”, afirmă Dancă.

Ion Ştefan, deputat de Vrancea, a transmis, de asemenea, că nu este de acord cu o înţelegere a PNL cu PSD.

”Nu compromisului”, scrie Ion Ştefan în postarea de pe Facebook, în care arată că ”nu va alege niciodată o alianţă guvernamentală cu ciuma roşie”.

Şi fostul ministru al Muncii din Guvernul Orban, Violeta Alexandru, a scris despre situaţia în care se află PNL:” Eu nu aş putea ca ieri să fi spus, cu toate cuvintele din vocabular, că cineva şi doar acel cineva este bun să ocupe o poziţie importantă iar azi să spun cam acelaşi lucru, cu patos, dar despre altcineva. Ajungi să nu te mai creadă nimeni. Mai bine nu mai spun nimic. S-ar înţelege că îmi este puţin jenă. Puţină decenţă (şi consecvenţă) în politică nu ar strica”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.