Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii Marii Britanii sunt hotărâți! Tranzacționarea criptomonedelor trebuie să fie reglementată ca jocuri de noroc

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Comitetul de Trezorerie al Marii Britanii a solicitat ieri ca tranzacţionarea de către consumatori a criptomonedelor neacoperite să fie reglementată ca jocuri de noroc.

Într-un nou raport, Comitetul interpartid al parlamentarilor subliniază că criptomonedele precum Bitcoin nu au valoare intrinsecă şi nu servesc niciunui scop social util, consumând cantităţi mari de energie şi fiind folosite de criminali în escrocherii, fraudă şi spălare de bani, conform Mediafax.

Criptoactivele neacoperite – adesea numite criptomonede – nu sunt susţinute de niciun activ subiacent. Ele sunt cea mai importantă formă de criptografie, Bitcoin şi Ether reprezentând două treimi din toate criptoactivele.

Comitetul concluzionează că aceste criptomonede prezintă riscuri semnificative pentru consumatori, având în vedere volatilitatea preţurilor şi riscul de pierdere. Întrucât comerţul cu amănuntul cu criptomonede fără acoperire seamănă mai mult cu jocuri de noroc decât cu un serviciu financiar, parlamentarii solicită guvernului să îl reglementeze ca atare.

Comitetul este, de asemenea, îngrijorat de faptul că reglementarea tranzacţionării cu criptomonede pentru consumatori ca serviciu financiar – aşa cum a propus Guvernul – va crea un efect de „aureolă”, care va determina consumatorii să creadă că această activitate este sigură, când, de fapt, nu este.

Aproximativ 10% dintre adulţii din Marea Britanie deţin sau au deţinut criptoactive, potrivit HM Revenue & Customs.

Parlamentarii recunosc că tehnologiile care stau la baza criptomonedelor pot beneficia de serviciile financiare, în special pentru tranzacţiile şi plăţile transfrontaliere din ţările mai puţin dezvoltate, şi solicită Guvernului şi autorităţilor de reglementare să ţină lumea la curent cu evoluţiile situaţiei, astfel încât inovaţiile potenţial productive să nu fie restricţionate în mod nejustificat.

Având în vedere că beneficiile viitoare ale criptografiei rămân neclare, Guvernul ar trebui să adopte o abordare echilibrată pentru a sprijini dezvoltarea tehnologiilor criptoactive şi pentru a evita cheltuirea resurselor publice pentru proiecte fără o utilizare clară şi benefică, aşa cum pare să fi fost cazul cu non-token-ul fungibil (NFT) Royal Mint, proiect abandonat în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.