Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii PSD Dâmboviţa cer testarea tuturor angajaţilor centrelor de asistenţă socială

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Parlamentarii PSD Dâmboviţa îi cer ministrului Sănătăţii într-o interpelare remisă luni testarea tuturor angajaţilor centrelor de asistenţă socială şi a copiilor şi vârstnicilor instituţionalizaţi, ca măsură de combatere a răspândirii coronavirusului, potrivit Agerpres.

"Deputaţii PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, Georgeta-Carmen Holban, Claudia Gilia, Marian Ţachianu, au adresat astăzi o interpelare parlamentară ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, solicitându-i testarea tuturor angajaţilor şi a copiilor şi vârstnicilor instituţionalizaţi din România (...). Prin prezenta interpelare, facem un apel public la dumneavoastră să luaţi măsura testării în cel mai scurt timp posibil a tuturor celor menţionaţi, deoarece o infectare în masă a copiilor instituţionalizaţi din judeţul Dâmboviţa şi din toată ţara ar constitui o tragedie naţională", se arată într-un comunicat al PSD Dâmboviţa.

Solicitarea vine după ce în cadrul Centrului de Asistenţă Medico-Socială Răcari, judeţul Dâmboviţa, au fost confirmate recent 65 de persoane infectate cu Covid-19, atât angajaţi, cât şi vârstnici. Persoanele depistate pozitiv sunt internate în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, unde o beneficiară a centrului de la Răcari a decedat.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

"În aceste condiţii, având în vedere că din cele 65 de persoane, 26 sunt angajaţi ai centrului, parlamentarii PSD Dâmboviţa vă adresează cerinţa de a emite un Ordin de ministru în regim de urgenţă, în sensul testării imediate a tuturor oamenilor cu care persoanele confirmate pozitiv au intrat în contact apropiat. De asemenea, vă solicităm domnule ministru să luaţi decizia la nivel naţional ca toţi angajaţii implicaţi în îngrijirea centrelor de asistenţă medico-sociale, ai aşezămintelor pentru persoane vârstnice, ai Direcţiilor judeţene pentru protecţia copilului, precum şi copiii şi vârstnicii care sunt găzduiţi în aceste instituţii ale statului, să fie supuşi procedurii de testare", mai solicită parlamentarii PSD Dâmboviţa.

Parlamentarii social-democraţi spun că este oportun ca angajaţii centrelor medico-sociale să fie retestaţi, la un interval fix de timp, de maximum 14 zile.

După confirmarea cazurilor de la centrul din Răcari, DSP Dâmboviţa a anunţat pe 23 aprilie că a început testarea personalului de la toate centrele de bătrâni din judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.