Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii români dau clasă - Aleșii sunt adevărați LATIFUNDIARI cu proprietăți impresionante

Inquam Photos/ Octav Ganea
Parlament pnl motiune

Terenurile agricole, forestiere și luciile de apă deținute de 190 de senatori și deputați au o suprafață de aproximativ două ori mai mare decât municipiul Alexandria, reședința județului Teleorman, conform datelor oficiale.

În total, parlamentarii dețin aproximativ 1.918 hectare de pământ extravilan, suprafață care este de aproape două ori mai mare decât orașul Alexandria. Municipiul Alexandria are, potrivit datelor oficiale, o suprafață de 956 de hectare.

Dintre deputați, 131 dețin cel puțin un teren agricol sau forestier, iar împreună suprafața acestora ajunge la 1.118 hectare. Deputatul PSD Bihor, Nicu Niță, are, conform ultimei declarații de avere, 152,18 ha agricole și alte terenuri extravilane, obținute prin cumpărare sau moștenire și deținute în totalitate de el.

Următorii în topul celor mai înstăriți deputați, din punctul de vedere al terenurilor deținute, sunt Furic Iarco și Mariana-Venera Popescu, reprezentanți ai minorităților, cunoscuți după ce au votat în favoarea modificării Codului Penal. Furic Iarco reprezintă Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România și deține 116,44 ha de teren agricol, în satele Butin și Percosova din județul Timiș. Reprezentanta Asociației Macedonilor din România, Mariana-Venera Popescu, a obținut prin hotărâre judecătorească terenuri agricole de 116 hectare, în județul Mehedinți și Dolj, scrie Mediafax.

Citește și: Solicitare EXPLOZIVĂ din cadrul ALDE - Un fost ministru: 'Judecătorii cercetați de DNA ar trebui să se retragă'

Pe locul patru în topul deputaților bogați în terenuri agricole se află deptatul PSD, Matei Suciu, din Timiș, care are 97,39 de hectare, dintre care mai bine de 87 sunt cumpărate, resul dobândite prin moștenire.

Din rândul senatorilor, 49 dețin terenuri agricole, terenuri forestiere și lucii de apă cu o suprafață însumată de peste 800 de hectare, potrivit celor mai recente declarații de avere ale acestora.

Senatoarea Siminica Mirea (independentă) și soțul acesteia dețin în județul Olt mai multe terenuri agricole cu o suprafață totală de 337,82 ha, plus alte 12,5 ha de teren forestier. Familia Mirea a obținut, anul trecut, venituri din arendă în valoare de 152.536 de lei.

Topul senatorilor care și-au cumpărat sau au moștenit terenuri agricole este completat de liderul interimar al filialei PSD Brăila - Ion Rotaru. El a declarat că deține 98,12 ha de teren agricol împreună cu soția sa.

Al treilea cel mai înstărit senator când vine vorba de terenurile agricole este Marian Pavel (PSD), cu 59,3 ha în județul Ialomița. Pavel a încasat anul trecut, din „arendă + utilizare teren” un venit de 50.000 de lei.

Ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, senator PSD de Olt, a declarat că deține 33,72 ha de teren agricol în trei comune din județul său natal. Anul trecut, el a obținut venituri de 19.242 de lei din „muncă teren arendat”. Un alt ministru senator, titularul de la Externe, Teodor Meleșcanu (ALDE), apare în declarația sa de avere cu 0,52 ha de teren agricol și cu 4,5 ha de teren forestier.

Pe lista senatorilor cu zeci de hectare de teren agricol se mai numără liberala Nicoleta Pauliuc (35,09 ha), fostul ministru technocrat al Culturii, Vlad Alexandrescu (USR) - 42,32 ha și social-democratul Nicolae Avram (49,75 ha). Un singur senator a declarat că deține o pășune, brăileanul Mihai Ruse (ALDE): potrivit declarației sale de avere, pășunea se întinde pe 0,35 de hectare.

Senatorii și deputații români dețin și alte suprafețe agricole, care însă sunt trecute pe numele copiilor sau ale firmelor la care sunt acționari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.