Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitare EXPLOZIVĂ din cadrul ALDE - Un fost ministru: 'Judecătorii cercetați de DNA ar trebui să se retragă'

facebook.com
PSD ALDE

Vicepreședintele ALDE Toma Petcu a afirmat, marți, că judecătorii cercetați de DNA ar trebui să se retragă, apreciind că aceștia nu trebuie să tremure de frică în sala de judecată, ci trebuie să înfăptuiască justiția.

„Trebuie să știm, avem dreptul să cunoaștem care sunt acei judecători urmăriți de către DNA. Cei care au aceste dosare ar trebui, având destule argumente, să se retragă”, a afirmat Toma Petcu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit vicepreședintelui ALDE, „judecătorii nu trebuie să tremure de frică în sala de judecată, ci trebuie să înfăptuiască justiția”.

Existența a 300 de dosare în care sunt anchetați magistrați, aspect menționat de procurorul Marius Iacob în proiectul pentru șefia DNA, „relevă o față a justiției care ne aduce mai aproape de anii securității și ai procuraturii comuniste, decât de statele democratice, de drept”, a adăugat Petcu. Potrivit acestuia, „300 de magistrați care sunt vizați de dosarele DNA nu cred că pot fi ignorați nici măcar de președinte (președintele Klaus Iohannis, n.red.), fanul numărul unu al DNA”, scrie Mediafax.

Liderul ALDE a făcut apel la președintele Klaus Iohannis să promulge Legile justiției și modificările Codului penal pentru a reforma Justiția.

„Când a fost creat DNA, rolul acestei instituții era să lupte cu marea corupție, însă DNA a alunecat în zona poliției politice. DNA a folosit dreptul de a cerceta magistrați în mod abuziv, urmărind ținte precise, dosare care aveau un puternic substrat politic, doar pentru a primi verdicte favorabile (...) Asemenea lucruri nu trebuie să se mai petreacă niciodată în România. Practicile din ultimii ani trebuie să fie oprite, oamenii să nu mai fie acuzați pe nedrept, iar dosarele fabricate la comandă să dispară", a precizat vicepreședintele ALDE.

În prezent, la Direcția Națională Anticorupție sunt înregistrate aproximativ 300 de dosare în care sunt anchetați magistrați, precizează Marius Iacob, procurorul şef adjunct al DNA, în proiectul de management pentru susținerea candidaturii la șefia DNA.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, consideră că existența a 300 de dosare în care sunt anchetați magistrați, aspect menționat de procurorul Marius Iacob în proiectul pentru șefia DNA, ar justifica împotrivirea față de înființarea unei secții speciale de anchetare a magistraților.

„Nu am ce să comentez decât că am aflat și eu că sunt 300, dar cred că a spus 300 de dosare care trebuiesc transferate și într-o cauză pot fi mai mulți făptuitori autori suspecți ce or fi dânșii. La momentul la care va avea loc transferul sigur o să vedem la ce se referă respectivele cauze. Evident că și mie mi se par foarte multe, evident că nu am știut nici unul dintre noi așa ceva și tot evident cred este și faptul că așa se poate justifica împotrivirea ca respectiva secție să se înființeze la Ministerul Public”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Citește și: BOMBĂ Ministrul Natalia Intotero anunță că românii din diaspora nu vor veni la mitingul din 10 august: 'Nu am auzit să vină în țară la acest miting' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.