Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii români la Forumul Parlamentar al Inițiativei celor Trei Mări (I3M)

facebook.com
Alfred Laurentiu

Am participat, în perioada 20-21 iunie a.c., la cel de-al doilea Forum Parlamentar al Inițiativei celor Trei Mări (I3M), care a avut loc la Riga, în organizarea Seimului Republicii Letonia, anunță senatorul PSD Alfred Laurențiu.

La eveniment au fost prezenți parlamentari din țările membre I3M, din țări partenere și din alte țări, pentru o dezbatere de actualitate, din perspectivă parlamentară, privind rolul și obiectivele I3M. Participanții au purtat discuții pe următoarele teme: securitate geopolitică și beneficii legate de infrastructură; aspecte economice ale I3M; oportunitățile transformării digitale în cadrul I3M.

Lucrările au fost deschise de Ināra Mūrniece, președinta Seimului Republicii Letonia, și de dna Olena Kondratiuk, vicepreședintă a Radei Supreme a Ucrainei, în calitate de invitat de onoare.

Panelurile au fost prezidate de parlamentari din țara gazdă: Rihards Kols, președintele Comisiei pentru politică externă; Krišjānis Feldmans, președintele Comisiei pentru Politică Economică, Agricolă, de Mediu și Regională; Vjačeslavs Dombrovskis, președintele Comisiei pentru Dezvoltare Durabilă.

Iniţiativa celor Trei Mări reunește cele 12 state membre ale UE aflate între mările Adriatică, Baltică și Neagră (Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria) și are ca obiectiv dezvoltarea economică în regiune, prin creșterea interconectivității în domeniile energiei, transporturilor și digital. Principiile de bază ale Iniţiativei sunt promovarea dezvoltării economice, creșterea coeziunii la nivel european și consolidarea legăturilor transatlantice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.