Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii ucraineni s-au plâns la Davos, unde s-a vorbit despre criza alimentară: Ce se întâmplă cu cerealele din Ucraina

tren cereale

Ucraina nu mai are spațiu pentru a depozita cerealele care urmează să fie exportate din cauza blocadei impuse de navele rusești, anunță Sky News, anunță mediafax.

Ucraina nu are suficient spațiu pentru a stoca cereale, atunci când acestea sunt recoltate, a declarat un parlamentar ucrainean la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Evgheniia Kravchuk a spus că timpul se scurge pentru a exporta cele 22 de milioane de tone de cereale care în prezent se află în depozitele din Ucraina. Următoarea recoltă se apropie, iar Rusia continuă să blocheze porturile Ucrainei de la Marea Neagră, a explicat parlamentarul.

„Mai avem aproximativ poate o lună și jumătate până când vom începe să colectăm noua recoltă", a declarat Evgheniia Kravchuk în timpul evenimentului din stațiunea elvețiană.

Specialiștii vorbesc despre o criză alimentară globală, deoarece Rusia și Ucraina acoperă împreună aproape o treime din livrările mondiale de grâu.

Ucraina este, de asemenea, un exportator important de porumb, orz, ulei de floarea-soarelui și ulei de rapiță.

Miercuri, Interfax l-a citat pe adjunctul ministrului rus de externe Andrei Rudenko, care a declarat că Moscova este pregătită să asigure un coridor umanitar pentru ca navele care transportă alimente să părăsească Ucraina, în schimbul ridicării unor sancțiuni.

Ideea a fost respinsă de secretarul britanic al apărării, Ben Wallace. O altă variantă ar putea fi escortarea transporturilor de cereale cu navele din Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.