Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii UDMR nu vor vota moţiunea simplă împotriva ministrului Florin Cîţu: 'România are nevoie de stabilitate'

parlament vot camera deputatilor

Parlamentarii UDMR nu vor vota moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, liderul grupului Uniunii, Benedek Zacharie, motivând că România are nevoie de stabilitate.

"Până în acest moment, Executivul, în frunte cu ministrul Finanţelor, nu a venit cu nicio soluţie viabilă la criza economică existentă, nu oferă nicio soluţie concretă celor rămaşi fără locuri de muncă, nu vine cu un program solid de relansare a economiei. Domnule ministru, vă rog, faceţi un efort şi din contabil, vă rog, să aveţi o viziune de economist, pentru că situaţia este critică şi este momentul să veniţi cât mai repede cu soluţii economice şi financiare, nu cu justificări şi argumente lipsite de sens, Cu toate acestea, susţinem că acest Guvern, care de la noi a primit un cec în alb, inclusiv în cazul ministrului de Finanţe, trebuie să-şi continue activitatea în această perioadă. Nu este oportun să facem schimbări în condiţiile actuale. (...) Considerăm că în această perioadă nu este oportună iniţierea sau votul asupra moţiunii. Dezbaterile parlamentare ar trebui să implice numai probleme care au legătură directă cu situaţia de criză prin care trecem. UDMR va fi prezentă, dar nu va vota", a declarat deputatul UDMR, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scrisoare deschisă pentru Mircea Badea: ‘Nu vă permit să ne mai jigniți’

El s-a arătat convins că "cei care guvernează astăzi vor răspunde pentru deciziile luate, pentru încăpăţânarea de a lucra fără să ţină cont de Parlament, fără să accepte colaborarea cu forţele politice din Legislativ".

"Un ministru trebuie să cunoască în detaliu cerinţele postului pe care îl deţine în mod asumat (...), are un scop precis, este motivat şi ştie cum şi când să acţioneze. Din păcate, aceste îndatoriri şi obligaţii care definesc o astfel de poziţie sunt ignorate de către dumneavoastră - cel puţin aşa reiese din activitatea pe care aţi desfăşurat-o până acum. (...) În ansamblu, Guvernul a demonstrat că nu este doar ezitant şi ambiguu, dar şi că în relaţia cu Parlamentul nu este un partener de dialog, aşa cum ar trebui să fie", a afirmat Benedek Zacharie.

Deputatul UDMR a criticat între altele faptul că, în condiţiile adaptării programului IMM Invest la condiţiile unei economii grav afectate de criza sanitară, condiţii în care au fost rescrise regulile comunitare privind ajutoarele de stat, procedura de reglementare a durat două săptămâni, iar până la aplicarea mecanismului de finanţare au trecut mai mult de trei săptămâni.

Citește și: Aproape de o nouă autostradă în România! Ludovic Orban a semnat contractul – Întârziere de 2 ani și jumătate

"Din perioada de două luni de stare de urgenţă a trecut mai mult de jumătate fără ca mecanismul de ajutorare a firmelor să fi fost funcţional", a adăugat deputatul.

Referindu-se la facilităţile pentru plata utilităţilor şi chiriilor de către companii, Benedek Zacharie a arătat că, deşi Parlamentul şi-a exprimat clar voinţa asupra tipului de facilităţi şi a modalităţii de aplicare a acestora, adică amânare şi plată ulterioară, eşalonată fără penalităţi de întârziere, atât pentru companii, cât şi pentru persoanele fizice, "Guvernul a ignorat aceste recomandări, a acordat amânări numai pentru IMM-uri şi doar pentru anumite profesii liberale, în condiţii mai restrictive faţă de cele decise de Parlament".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.