Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarul Alfred Laurențiu (PSD): 'Guvernarea Cîțu este incompetentă şi nu poate realiza proiecte în acord cu cerinţele europene'

Facebook
Alfred Laurentiu

Parlamentarul PSD, Alfred Laurențiu, susține că Guvernul condus de Florin Cîțu nu este capabil să realizeze proiecte în acord cu cerințele Uniunii Europene, iar în acest fel România nu poate beneficia de cele 30 de miliarde.

„O țară ca afară a lui Cristian Ghinea Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ieri în cadrul Comisiei permanente pentru afaceri europene, din care fac parte, l-am avut invitat pe domnul ministru Cristian Ghinea, căruia i-am adresat întrebări pertinente∶

1. În ce măsură aveți în vedere să implicați Parlamentul în circuitul adoptării Planul Național de Redresare și Reziliență?

2. Care sunt soluțiile de finanțare a tuturor km de autostradă pe care i-ați promis în programul de guvernare?

Domnul Ministru Cristian Ghinea întelege că transmiterea unor "fișe tehnice pe diverse domenii" – acoperă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, nefiind nici pe departe suficient pentru adoptare.

Domnul Ministru Cristian Ghinea a susținut faptul că "aprobarea va fi în guvern" și faptul că "NU suntem în întârziere" .

Din punctul meu de vedere, singura soluţie rezonabilă este dezbaterea şi aprobarea în Parlamentul României, pentru că PNRR este al întregii ţări şi pentru toţi cetăţenii ei, nu doar al guvernării Iohannis-PNL-USR PLUS-UDMR şi clientela lor politică.

Desi azi, Ministrul Cristian Ghinea a negat, cu ceva timp în urma a afirmat faptul că PNRR abundă de proiecte de autostrăzi, în defavoarea căii ferate, ceea ce nu este pe placul Comisiei Europene. Alocarea de bani din aceste fonduri pentru autostrăzi nu intră în fondurile pentru energie verde, în timp ce transportul pe calea ferată, da.

În continuare ministrul afirmă∶ "Nu stim daca va accepta comisia europeana o alocare de 4,5 milioane de euro pentru sistemul rutier".

Cu siguranța Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă rămâne o „fata morgană”, pentru că guvernarea CÎȚU este incompetentă şi nu poate realiza proiecte în acord cu cerinţele europene, astfel încât România să beneficieze de cele 30 de miliarde euro alocat”, a spus Alfred Laurențiu, parlamentar PSD.

Citește și: RAPORT Ies la iveală abuzurile sexuale comise de preoții Bisericii Catolice doar în Berlin: 120 de minori violați în perioada 1946-2019 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.