Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RAPORT Ies la iveală abuzurile sexuale comise de preoții Bisericii Catolice doar în Berlin: 120 de minori violați în perioada 1946-2019

abuz-copii

Cel puţin 61 de membri ai clerului diocezei catolice din Berlin au abuzat sexual peste 120 de minori în perioada 1946-2019, se arată într-un nou raport comandat de Biserica Catolică şi publicat vineri, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Există evidenţa a 121 de victime, deşi numărul real al acestora ar putea fi mult mai mare, conform raportului independent.

Persoanele acuzate sunt în principal preoţi şi alţi membri ai clerului diocezei, conform raportului realizat de firma de avocatură Redeker Sellner Dahs.

Structurile ierarhice şi lipsa comunicării au împiedicat rezolvarea şi prevenirea acestor cazuri, constă raportul, avocatul şi coautorul raportului, Peter-Andreas Brand, referindu-se la o "lipsă de responsabilitate sistematică".

Citește și: Raed Arafat relatează PAS CU PAS cum a avut loc tragedia de la Balș: 'Nu pot decât să-i felicit pe colegi'

Cei în cauză au încercat cu toate mijloacele să "evite ca instituţia Bisericii să fie afectată", a afirmat coautorul Sabine Wildfeuer.

Conducerea Bisericii a arătat o mai mare empatie faţă de făptaşi decât faţă de victime, precizează raportul, care afirmă că în doar 21 de cazuri au fost lansate anchete judiciare, dintre care doar 11 au ajuns la proces.

Raportul menţionează că a avut loc o schimbare de paradigmă în 2002 după dezvăluirea cazurilor de abuz sexual la Canisius-Kolleg, o şcoală catolică din Berlin, ceea ce a condus la o mai mare deschidere în ceea ce priveşte cazurile de abuz.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

O comisie formată din preoţi şi laici urmează să evalueze raportul şi să facă recomandări referitor la tratarea cazurilor de abuzuri sexuale în cadrul Bisericii în viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.