Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe 2016

deputati

Proiectul legii bugetului de stat pe 2016 a fost adoptat marți, 15 decembrie, de parlamentari pe articole și cu anexele aferente. Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a admis 22 de amendamente și a respins altele 309.

Totodată, a fost adoptat  şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale pe 2016. Mediafax anunță că  votul final pentru ambele legi se va da miercuri, 16 decembrie.

Pentru anul 2016, veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat sunt estimate la 52,59 miliarde lei, din care 99,4% sunt aferente sistemului public de pensii, iar cheltuielile totale ajung la circa 52,37 de miliarde de lei, din care 99,8% pentru sistemul public de pensii.

De asemenea, Camera Deputaţilor şi-a aprobat, luni seară, un buget de 358,7 de milioane de lei, luând sume de la Ministerul de Finanţe, acesta fiind cu 18 milioane de lei mai mare decât cel votat de deputaţi în plen şi anunţat ca fiind bugetul de care forul are nevoie în 2016.

Astfel, Guvernul a transmis Camerei Deputaţilor un buget total de 313,7 milioane de lei, din care 295,7 milioane erau credite bugetare, diferenţa fiind fondurile din surse proprii (închirieri de săli, evenimente, etc).

Citește și „Scheletul” bugetului de stat, prezentat de Dacian Cioloș

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.