Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oportunitate unică pentru Big Pharma - Parlamentul a aprobat ca toate datele medicale ale românilor să fie colectate

sfatulparintilor.ro
Copil medicamente

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul care prevede că furnizorii de servicii medicale de specialitate pot înregistra, stoca şi prelucra datele colectate din activitatea proprie. Legea merge la promulgare.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 138 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Intervenţia legislativă vizează ca furnizorii de servicii medicale de specialitate să înregistreze, stocheze, prelucreze şi transmită, atât în formă tipărită, cât şi în formă electronică a datelor colectate rezultate din activitatea proprie.

În expunerea de motive a propunerii legislative, iniţiatorii precizează că sectorul serviciilor de sănătate din România a înregistrat progrese oarecum modeste în domeniul informatizării, digitalizării şi utilizării informaţiilor medicale.

„Este cunoscut faptul că, în domeniul medical din România, sunt generate zilnic/lunar/anual volume uriaşe de date care pot genera informaţii deosebit de utile pentru creşterea eficienţei unor tipuri de tratamente, care pot diminua suferinţa pacienţilor şi pot sprijini şi urgenta procesul de vindecare. În contextul actual, în care Guvernul României depune eforturi semnificative pentru accelerarea proceselor de digitalizare a tuturor serviciilor publice, se impune conturarea unui cadru coerent de politici publice în domeniul sanitar care să permită utilizarea, în condiţii de maximă siguranţă, a informaţiilor provenite din activitatea sistemului medical naţional”, arată expunerea de motive a proiectului de lege.

Pe 20 septembrie, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei Deputaţilor a fost decizional şi astfel legea merge la promulgare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.