Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul Braziliei a decis validarea decretului privind intervenţia armatei în statul Rio de Janeiro

politica.estadao.com.br
Michel Temer

Congresul brazilian (parlamentul ţării) a validat decretul care transferă către armată comanda forţelor de securitate ale statului Rio de Janeiro, în pofida temerilor legate de eventuale încălcări ale drepturilor omului, transmite AFP. Senatul brazilian a adoptat miercuri, cu 55 de voturi pentru şi 13 contra, după mai multe ore de dezbateri, decretul emis vineri de preşedintele Michel Temer, conform Agerpres.

Cu o seară în urmă, Camera Deputaţilor luase aceeaşi decizie, deşi deputaţi de stânga au încercat să amâne votul, reclamând ca guvernul să precizeze sursa de finanţare a viitoarelor operaţiuni de securitate. Această măsură, luată pentru prima dată după sfârşitul dictaturii militare (1965-1985), îşi propune să stopeze escaladarea violenţelor care afectează de multe luni acest stat brazilian. Armata şi poliţia întreprind deja operaţiuni împotriva crimei organizate şi de control al căilor de acces spre Rio de Janeiro.

Decretul plasează forţele de poliţie din Rio sub tutela generalului Walter Souza Braga Netto, subordonat direct preşedintelui Temer şi nu autorităţilor locale. Generalul, care a condus dispozitivul de securitate din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, se va afla la comanda forţelor de ordine până la 31 decembrie 2018. Guvernul a oferit însă puţine informaţii despre modul în care va aplicată această măsură, care suscită numeroase semne de întrebare. Criticile au apărut mai ales după ce ministrul apărării a lăsat să se înţeleagă că ar putea fi autorizate 'percheziţii colective' în cartiere întregi, nu doar la locuinţele vizate de un mandat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.